SMANJENJE PDV NA ŠTAMPU Srđan Dragojević: Manji porez i na kulturu!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

POZDRAVLJENA INICIJATIVA POSLANIKA SNS SAŠE MIRKOVIĆA

SMANJENJE PDV NA ŠTAMPU Srđan Dragojević: Manji porez i na kulturu!

InfoBiz -
Odbor je većinom glasova usvojio i inicijativu Srđana Dragojevića da i PDV na bioskopske i pozorišne ulaznice bude umanjen sa 10 na pet odsto

BEOGRAD - Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine usvojio je juče velikom većinom glasova inicijativu poslanika SNS Saše Mirkovića da se smanji porez na dodatu vrednost (PDV) na dnevne, monografske i serijske publikacije sa 10 na pet odsto i na oglašavanje u štampi sa 20 na 10 odsto.

Povod za ovakvu odluku je teško stanje u medijima, kao i dobra iskustva koje su slične mere već donele u regionu i svetu, a inicijativu su podržale sve stranke članice Odbora, kako vlast tako i opozicija, čime je, kako kažu, pokazana namera da se mediji u Srbiji podrže u daljem osnaživanju i nezavisnom radu.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Odbor je većinom glasova usvojio i inicijativu Srđana Dragojevića da i PDV na bioskopske i pozorišne ulaznice bude umanjen sa 10 na pet odsto.

"Smanjenje platežne moći građana najteže se odrazilo na štampane medije, ali i usluge i proizvode savremene kulture, tako da je smanjenje poreza tek jedan korak pomoći ugroženim industrijama", rekao je Dragojević.

On je rekao da je sledeći korak da svi zajedno u Skupštini obezbedimo uslove za izmenu poreskog zakona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track