PO OVOJ VRUĆINI: Budimki isključena struja, sele 200 tona zaleđenog voća i povrća
Foto: Reuters

Duguju 11 miliona

PO OVOJ VRUĆINI: Budimki isključena struja, sele 200 tona zaleđenog voća i povrća

InfoBiz -
Roba je morala da se prenese na druga mesta i uskladišti u hladnjačama, za šta takođe treba dodatno platiti

BEOGRAD - Preduzeću za preradu voća i povrća "Budimka" iz Požege isključena je električna energija zbog duga od više od 11 miliona dinara.

Kako je rekao direktor "Budiimke" Đorđe Stevanović, zbog opasnosti da bude uništeno zaleđeno voće i povrće juče od 13 sati do noćas je iseljeno 200 tona robe, a jutros je nastavljeno sa iseljavanjem preostale robe. On je dodao da je ta roba morala da se prenese na druga mesta i da se uskladišti u hladnjačama, za šta takođe treba dodatno platiti.

Stevanović je kazao da je Budimka plaćala dug za struju koliko je mogla i to u ratama, a da bi jedno od rešenja za novonastalu situaciju mogao da bude reprogram duga. On je dodao da je rešenje o isključenju izdato 8. jula, a da ga je preduzeće dobilo 10. jula i da je u njemu navedeno da je rok za plaćanje osam dana. Stevanović kaže da im je struja isključena dva dana ranije, 16. umesto 18. jula.

Kako je kazao, rok za privatizaciju tog preduzeća je produžen, a ti problemi sa prekidom isporuke električne energije dodatno otežavaju poslovanje. Stevanović je napomenuo da je rukovodstvo 2010. godine, kada je došlo u fabriku, zateklo dug od 17 miliona dinara i da je bilo teško izmirivati na vreme sve dospele obaveze koje nisu redovno plaćane ranijih godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track