CRNI HUMOR: Umesto dve plate, radnik Agroživa dobio 28,26 dinara
Foto: Beta

Gore od prvoaprilske šale

CRNI HUMOR: Umesto dve plate, radnik Agroživa dobio 28,26 dinara

InfoBiz -
Bivši radnik banatske firme obavešten je da kao poverilac kome se duguju zarade i doprinosi ima pravo na dva i po evra isplate

ŽITIŠTE - „Agroživ“ je u stečaju, a među glavnim poveriocima, barem prema novom zakonu, jesu radnici kojima se duguju neisplaćene zarade i doprinosi. To, nažalost, ne znači da će im njihova potraživanja biti realno i isplaćena.Jedan od njih nedavno je obavešten da mu kao poveriocu na ime dve neisplaćene zarade pripada 28,26 dinara! U obaveštenju je stajalo da treba da dostavi dokument kako bi mu novac legao na tekući račun. Ćerka ovog zaposlenog, koji je želeo da ostane anoniman, ne može da se otme utisku da je ovde reč o izrugivanju. Rezignirano konstatuje da je njen otac ceo život proveo u „Agroživu“.- Pre nekoliko godina dobio je pravosnažnu sudsku presudu po kojoj firma mora da mu isplati dve zaostale zarade. Otkako je ostao bez posla, skuplja i prodaje puževe da bi preživeo - ukazuje ona za Kurir.Potpisnik obaveštenja koje je stiglo radniku propale banatske kompanije za preradu živinskog mesa je stečajni upravnik Milan Nićetin, a obaveštenje je upućeno iz kompanije „Farma pilića u stečaju“:- Rešenje o glavnoj deobi postalo je pravosnažno. Na osnovu njega treba da vam isplatimo ovaj iznos. Molimo vas da nam u roku od 15 dana dostavite kopiju lične karte i broj tekućeg računa. U slučaju neodazivanja, iznos koji vam pripada biće deponovan na račun zrenjaninskog Osnovnog suda - navedeno je u obaveštenju.Ovakvom „isplatom“ ogročeni su i u fabričkom sindikatu Nezavisnost.- Ovo je još jedan pokazatelj koliko radnici nisu cenjeni. Pa, zar nam nije dovoljno naših muka?! Moraju li ovako da nas ponižavaju i igraju se s našim živcima i životima?! - pita se Jovica Katić, predsednik fabričkog sindikata Nezavisnost.

Deoba farmiBANKAMA 90 ODSTO, RADNICIMA SIĆAProdajom svih šest farmi, koje su svojevremeno činile sistem „Agroživa“, stekli su se uslovi za isplatu poverilaca. Prvo su isplaćeni razlučni poverioci, a to su banke.- Pripalo im je više od 90 odsto novca od prodaje farmi. Ostatak je raspoređen na ostale poverioce, odnosno radnike kojima se duguju plate. Naša je zakonska obaveza da raspoloživu sumu novca raspodelimo na preostali broj poverilaca - pojašnjava Nićetin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track