JORGOVANKA PRIMILA GOSTE: Počeli zvanični razgovori misije MMF i srpske delegacije
Foto: Tanjug - Zoran Žestić

Radno u NBS

JORGOVANKA PRIMILA GOSTE: Počeli zvanični razgovori misije MMF i srpske delegacije

InfoBiz -
Misija MMF koju predvodi Džejms Rouf, novi šef misije, boravi u Beogradu od 20. avgusta do 2. septembra radi drugog kvartalnog razmatranja rezultata u sprovođenju stend-baj aranžmana
1 / 7 Foto: Tanjug - Zoran Žestić

BEOGRAD - Plenarnim sastankom, održanim danas u Narodnoj banci Srbije, počeli su zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Uz guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanku Tabaković, koja predstavlja Republiku Srbiju u Međunarodnom monetarnom fondu, u razgovorima su učestvovali ministar finansija Dušan Vujović i ministar privrede Željko Sertić, sa saradnicima, saopšteno je iz NBS.

Misija MMF koju predvodi Džejms Rouf, novi šef misije, boravi u Beogradu od 20. avgusta do 2. septembra radi drugog kvartalnog razmatranja rezultata u sprovođenju stend-baj aranžmana, koji je odobren Republici Srbiji 23. februara 2015. godine iz predostrožnosti.

Tokom boravka Misije biće sagledana aktuelna makroekonomska kretanja u zemlji i obavljeni razgovori s predstavnicima Republike Srbije u vezi sa rezultatima fiskalne konsolidacije, kao i realizacijom mera monetarne i finansijske politike.

Razmatraće se i ispunjenje kvantitativnih kriterijuma izvršenja i indikativnih ciljeva utvrđenih za kraj juna 2015. godine, kao i drugih obaveza dogovorenih sporazumom sa MMF-om.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja