Sertić: Hrvatska blokada loša za ekonomske odnose u regionu
Foto: Dragana Udovičić

Privredna komora Srbije

Sertić: Hrvatska blokada loša za ekonomske odnose u regionu

InfoBiz -
Nije prvi put da Hrvatska političkim odlukama utiče na ekonomske odnose u regionu i mislim da to nije dobra poruka ni regionu, ni nama, ni javnosti u EU, rekao je ministar

BEOGRAD - Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će hrvatsko zatvaranje granice za teretni saobraćaj, ukoliko bude potrajalo, imati ozbiljne posledice po ekonomske odnose i trgovinu u celom regionu Jugoistočne Evrope.

"Nije prvi put da Hrvatska političkim odlukama utiče na ekonomske odnose u regionu i mislim da to nije dobra poruka ni regionu, ni nama, ni javnosti u EU", rekao je Sertić novinarima u Privrednoj komori Srbije. Upitan za odluku Hrvatske da zatvori jedini preostali prelaz Batrovci za teretni saobraćaj, Sertić je kazao da će doneti štetu ne samo srpskim kompanijama, već i hrvatskim.

On je podsetio da je teretni saobraćaj na toj ruti vezan i za trgovinsku razmenu celog regiona sa EU, napomenuvši da CEFTA region 60 odsto svoje robe izvozi upravo na tržište EU. "Mi se svi na različitim nivoima borimo da otvorimo naše granice i da, pre svega, poslovni subjekti imaju mogućnost za saradnju, bez obzira o kakvim se političkim ili nekim drugim problemima radilo", istakao je Sertić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track