RADNICI ZLATARE MAJDANPEK ŠOKIRANI: Umesto plata dobili - zlato i dukate!
Foto: Shutterstock

ZAKINUTI

RADNICI ZLATARE MAJDANPEK ŠOKIRANI: Umesto plata dobili - zlato i dukate!

InfoBiz -
Neko je dobio zlatne dukate, neko je dobio lomljeno zlato, ali niko nije dobio novac na bankovnom računu na ime zaostalih zarada

BEOGRAD - Radnici „Zlatare Majdanpek“ neprijatno su se iznenadili kad su umesto plata od firme dobili zlato.Neko je dobio zlatne dukate, neko je dobio lomljeno zlato, ali niko nije dobio novac na bankovnom računu na ime zaostalih zarada.- Umesto deset plata, koliko nam je firma bila dužna, dobili smo zlato. Ne znam kako su nam tačno obračunali, ali znam da sam za deset plata, koliko mi je firma bila dužna, dobila zlato koje mogu da prodam za 60.000 dinara ili za 100.000 dinara, pa ispada da sam ceo mesec radila za 10.000 dinara i plus nisam dobila novac nego zlatnike - požalila se medijima radnica Milena Vodanović. Ona smatra da takav potez poslovodstva nije fer jer su radnici zakinuti.Agencija za privatizaciju raspisala je pre nekoliko meseci poziv za prodaju Industrije za preradu metala „Majdanpek“, u okviru koje posluje i „Zlatara Majdanpek“, ali je postupak prikupljanja ponuda javnim nadmetanjem obustavljen jer nije bilo zainteresovanih i preduzeće nije ni stavljeno na prodaju. Početna cena bila je nešto niža od tri miliona evra.Novi javni poziv za prodaju raspisan je 12. septembra, a početna cena je prepolovljena. Preduzeće ima 323 zaposlena.

REAGOVANJE

Poslovodstvo IPM.d.o.o. MAJDANPEK saopštilo je danas da je nastojeći da reši višemesečni problem sa isplatom zaostalih zarada, na zahtev grupe radnika i reprezentativnih sindikata, nakon višenedeljnog pregovaranja i date pismene saglasnosti svakog radnika pojedinačno, postiglo dogovor oko načina isplata dela zaostalih zarada. Poslovodstvo je navelo da treba imati u vidu i "izuzetno težak položaj u kojem se kao preduzeće u restrukturiranju, u postupku privatizacije, nalazimo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track