I PREMIJER SE UKLJUČIO: Vučić naredio Vujoviću da rešenje za švajcarce nađe u roku od 15 dana!
Foto: Reuters

Sastanak predstavnika Efektive sa državnim vrhom u Vladi Srbije

I PREMIJER SE UKLJUČIO: Vučić naredio Vujoviću da rešenje za švajcarce nađe u roku od 15 dana!

InfoBiz -
Razgovoru su prisustvovali Mirjana Uzelac, kao predstavnik Efektive, korisnik CHF kredita i samohrana majka, zatim gospođa čiji je suprug izvršio samoubistvo zbog CHF kredita, samohrana majka troje dece..., tako da su predstavnici države imali priliku da iz prve ruke saznaju strahote ovih kredita

BEOGRAD - Najavljeni sastanak predstavnika udruženja Efektiva sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem održan je u utorak ujutru.

Kako su saopštili predstavnici tog udruženja, upoznali su Vučića sa suštinom problema kredita u švajcarcima.Osim premijera, sastanku su prisustvovali i ministar finansija Vujović, direktor Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama Đorđe Jevtić i direktorka NKOSK.

- Stekli smo utisak da premijer ima volju da se problem CHF kredita konačno reši, i u tu svrhu je naložio ministru Vujoviću da se rešenje nađe u roku od 15 dana - napisala je Efektiva na svom sajtu.Nakon toga je dogovoreno da se oformi radna grupa koja će u tome učestvovati, a koju će činiti ministar Vujović lično, predstavnik NBS i NKOSK, uz predstavnika Efektive, što je premijer jasno naglasio. Radna grupa kreće sa radom od sutra i ima rok od 15 dana da dođe do rešenja.

U ime Efektive, razgovoru su prisustvovali Mirjana Uzelac, kao predstavnik Efektive, korisnik CHF kredita i samohrana majka, zatim gospođa čiji je suprug izvršio samoubistvo zbog CHF kredita, samohrana majka troje dece i Dejan Gavrilović iz Efektive, tako da su predstavnici države imali priliku da iz prve ruke saznaju strahote CHF kredita, kažu u Efektivi.

- Izneli smo sve već dobro poznate argumente, zatražili dokaze da su se banke zaduživale u CHF, upoznali premijera i sa svim ostalim nezakonitim radnjama banaka (povećavanje kamate, naplata po prodajnom kursu, nezakonite zatezne kamate itd). Izneli smo i naš dobro poznati stav, a to je konverzija CHF kredita u EVRO po paritetu na dan isplate kredita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track