Vučić: Ne otimajte od države, hoću više novca u budžetu!
Foto: Dragan Kadić

Oštro premijer ribao ministre i 30 direktora državnih firmi

Vučić: Ne otimajte od države, hoću više novca u budžetu!

InfoBiz -
Rezultati ili lete predsednik Vlade Srbije tri sata objašnjavao da svi moraju da povedu računa o svakom dinaru i da rade znatno bolje nego što su do sada, inače će ih posmenjivati do kraja godine

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić juče je tri sata držao sednicu Vlade Srbije na kojoj su bili, osim ministara, i 30 direktora javnih preduzeća i akcionarskih društava, odnosno državnih firmi, i od njih je decidno zatražio odgovornije ponašanje i ostvarivanje ušteda na svim nivoima kako bi više novca uplatili u budžet, ili će ih posmenjivati do kraja godine.Vučić je očitao bukvicu direktorima javnih preduzeća.Prozvao Bajatovića- Premijer je poručio da od svakoga očekuje finansijsku disciplinu, da se mora voditi računa o dnevnicama, putovanjima, korišćenju službenih vozila, prezentaciji i svim ostalim troškovima. Zatražio je da ne gledaju kako će da otmu nešto od države, već da gledaju da učine sve kako bi državna kasa bila punija i kako bi građani osetili boljitak - rekao je izvor Kurira, koji je bio u Vladi Srbije.Predsednik Vlade je, navodi naš izvor, ljutito rekao da će do kraja godine sve smeniti ako ne budu radili bolje nego sad.- Premijer nije bio zadovoljan velikim brojem direktora, jer samo nekoliko državnih firmi ima odlične rezultate, poput „Telekoma Srbija“, „Elektromreže Srbije“, Aerodroma „Nikola Tesla“ i Pošte Srbije. On se ozbiljno nameračio da smeni direktore koji ne budu hteli da se uozbilje - naglasio je izvor za Kurir.Otvoreno je prozvao neke direktore, poput Dušana Bajatovića, koji je na čelu „Srbijagasa“. Premijer je Bajatoviću kazao da vozi bolji auto od njega.- Premijer je potpuno u pravu kada kaže da direktori javnih preduzeća treba da štede i da pokažu rezultate. To je racionalno i odgovorno ponašanje. Ukoliko to ne mogu da ispune, nije im ni mesto na čelu javnog preduzeća - rekao je sinoć za Kurir Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i šef diplomatije.Svako da da sve od sebePotpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, koja je i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture, izjavila je sinoć za Kurir da svako mora dati sve od sebe kako bi u Srbiji bilo bolje, pa se to isto očekuje i od direktora preduzeća.- Vlada je vredna i dajemo sve od sebe da Srbija bude brza i efikasna i da građani bolje žive. Svako od nas mora dati sve od sebe, pa i direktori preduzeća - rekla je ona.

Aleksandar VulinSVAKO OD NAS JE ZAMENLJIVAleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, naglasio je da je svako zamenljiv.- Ne samo direktori javnih preduzeća već svi nosioci državnih funkcija uvek moraju više i bolje. Svako od nas je zamenljiv i treba da bude na proveri. Ako racionalizujemo broj radnika, onda i oni koji vode javna preduzeća moraju da pokažu zašto baš oni treba da nastave s vođenjem preduzeća - konstatovao je Vulin za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track