Sertić: Vlada će 2016. proglasiti godinom preduzetništva
Foto: Tanjug Tanja Valič

Belgrade Venture Forum

Sertić: Vlada će 2016. proglasiti godinom preduzetništva

InfoBiz -
BEOGRAD - Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će Vlada Srbije 2016. godinu proglasiti godinom preduzetništva i doneti zakonsku regulativu koja će olakšati razvoj i poslovanje, pre svega, malih i srednjih preduzeća.
1 / 3 Foto: Beoinfo

Sertić je, otvarajući Beogradski investicioni forum (Belgrade Venture Forum) kome prisustvuje i 70 potencijalnih stranih investitora, rekao da Vlada, sva ministarstva, gadovi i opštine rade na rešavajnu pitanja finansiranja malih i srednjih preduzeća, kako bi se unapredili njihovi nedovoljno razvijeni potencijali.

Ministar je uputio poziv investitorima da pomognu razvoj malih i srednjih kompanija na načine različite od bankarskog finansiranja i tako doprinesu da se Srbija više okrene ka preduzetništvu. "Malim i srednjim preduzećima koja imaju perspektivu možete da pomognete, a vlada i Ministarstvo privrede biće uvek i uz vas. Pomoći će vam da kompanije učinite boljim, snažnijim i zaradite više novca, jer će tako i država imati koristiti i biti jača", rekao je Sertić.

Ministar je podsetio da je vlada ove godine ušla u teške reforme kako bi "sredila neke teške stvari koje opterećuju tržište ekonomije u Srbiji" i stvorila mogućnost za veća ulaganja. Kao značajno i za Srbiju i investitore, Sertić je naveo nastavak procesa privatizacije i izjednačavanje privatnog i javnog sektora, jer će, kako je dodao, sve to omogućiti bolje poslovno okruženje. Četvrti po redu Belgrade Venture Forum, najveći forum investicija i inovacija u jugoistočnoj Evropi, do 14. novembra biće prilika da se 30 inovativnih kompanija u oblasti IT predstave investitorima koji raspolažu kapitalom vrednim milijardu evra. Skup će okupiti predstavnike oko 700 domaćih i stanih kompanija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track