Vučić: Država traži način da pomogne građanima zaduženim u švajcarcima
Foto: Marina Lopičić

Nastavak protesta

Vučić: Država traži način da pomogne građanima zaduženim u švajcarcima

InfoBiz -
Radna grupa Vlade Srbije već dva meseca veća kako da reši situaciju, a zasad se došlo do toga da pomoć mogu da očekuju samo oni dovedeni do prosjačkog štapa

BEOGRAD - Građani zaduženi u švajcarskim francima - članovi udruženja bankarskih klijenata Efektiva i juče su protestovali ispred zgrade Vlade u Beogradu i najavili početak štrajka glađu.Tako ekstremnom potezu pribeći će ako ne budu ispunjeni njihovi zahtevi za konverziju kredita u francima u evro po paritetu koji je važio na dan isplate kredita, i to na teret banaka. Oni zahtevaju i povraćaj svih nezakonito naplaćenih sredstava i bolju kontrolu poslovanja banaka.Premijer Aleksandar Vučić izjavio je juče da država traži načine da pomogne građanima koji su zaduženi u švajcarcima, ali da se ne smeju povrediti interesi drugih.

Vučić je rekao da se ne mogu ispuniti svi zahtevi građana koji su zaduženi u švajcarcima, ali da se možda mogu naći nekakve olakšice za pojedine kategorije, ali tako da se ne ugroze interesi drugih građana. Radna grupa Vlade Srbije već dva meseca veća kako da reši situaciju, a zasad se došlo do toga da pomoć mogu da očekuju samo oni dovedeni do prosjačkog štapa.(S. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track