VUČIĆ: Imaćemo više kilometara autoputa od Hrvatske
Foto: Tanjug

Brojni projekti u najavi

VUČIĆ: Imaćemo više kilometara autoputa od Hrvatske

InfoBiz -
Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas brojne projekte u oblasti infrastrukture, i dodao da će Srbija krajem 2016, a najkasnije početkom 2017. godine imati više kilometara autoputa od susedne Hrvatske.

"U martu 2017. trebalo bi da Srbija prvi put po broju kilometara autoputa pretekne Hrvatsku, koja je velesila po pitanju broja autoputeva. To nije mala stvar za našu zemlju", istakao je Vučić na predstavljanju Knjige infrastrukturnih projekata Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

On je ponovio da će Koridori 10 i 11 biti završeni u 2017. godini i istakao da se pored toga radi i na modernizaciji pruge.

"Biće to podstrek da svi koji putuju kroz Srbiju putuju još više, imaćemo uvećan BDP kroz različite aspekte, pre svega od naplate drumarina", rekao je on.

Južni krak Koridora 10 kod Grdelice biće gotov do maja 2017, Grdelica-Caričina dolina - Vladičin Han, već je završeno, kako je rekao 57,5 odsto, a sada ostaje tri, tri i po odsto mesečno. Deonica Leposave-Srpska kuća, još 10 kilometara, biće kako je naveo, do novembra.

Premijer je, navodeći više primera infrastrukturnih projekata, rekao da je to za Srbiju veoma važno, da su to velike stvari, i da su ujedno i dokaz da je vlada uspela da to uradi.

"Ono što je kočilo je neverica da to možem da uradimo. Ali voleli nas u vladi ili ne Zorana, to će da ostane iza nas i najbolje rezultate postižemo u savremenoj srpskoj istoriji", rekao je on obraćajući se potpredsednici vlade i ministarski građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović.

Premijer je rekao da je 2015. godina bila teška i spoljnopolitički i ekonomski, ali da je Srbija završava sa daleko nižim deficitom nego što je planirano, sa smanjenom stopom nezaposlenosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track