(FOTO) POSLOVNI FORUM U BEOGRADU: Mihajlović pozvala slovačke privrednike da ulažžu u Srbiju
Foto: TANJUG - Sava Radovanović

Unapređenje saradnje dve zemlje

(FOTO) POSLOVNI FORUM U BEOGRADU: Mihajlović pozvala slovačke privrednike da ulažžu u Srbiju

InfoBiz -
BEOGRAD - Potpredsednici Vlade Srbije i Vlade Slovačke Zorana Mihajlović i Lubomir Važni poručili su danas na otvaranju Poslovnog foruma srpskih i slovačkih privrednika da je Srbija značajno unapredila privredni ambijent i da je postala atraktivna za investitore.
1 / 5 Foto: TANJUG - Sava Radovanović

Mihajlović je rekla da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti enegretike i obnovljivih izvora energije, infrastrukture i vodnog transporta.

"Želimo da slovački privrednici još više ulažu u Srbiju", poručila je Mihajlović.

Ona je rekla da je ove godine povećana ukupna robna razmena između Srbije i Slovačke za pet odsto i da je u prvih devet meseci ove godine iznosila 354 miliona dolara.

Mihajlović, koja je i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture, istakla je da je Srbija, zahvaljujuci reformama koje su u toku, značajno poboljsala svoj privredni ambijent i da svi koji žele da započnu investiucije u našoj zemlji mogu to sada da učine na jednostavan način.

Ukupna robna razmena Srbije i Slovačke u 2014. bila je 500 miliona dolara, rekao je Važni i naglasio da slovački privrednici žele još više da investiraju u Srbiju.

On je kazao da upravo zbog toga na forumu, koji je otvoren u Privrednoj komori Srbije, učestvuje 26 firmi iz Slovačke i izazio očekivanje da će biti uspostavljeni novi poslovni kontakti i partnerstva.

Važni je dodao da je Slovačka zainteresovana i za pojedina srpska preduzeća koja su u procesu privatizacije.

Poslovni forum se održava u okviru sedmog zasedanja Mešovite srpsko-slovačke komisije za ekonomsku saradnju, kome predsedava ministarka Mihajlović.

Privrednu delegaciju Slovačke čine kompanije u oblasti zaštite životne sredine, energetike, saobraćaja, građevinarstva, mašinogradnje, poljoprivrede i drugih oblasti, čiji su predstavnici zainteresovani da ostvare kontakte sa srpskim firmama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track