LIDL POTVRDIO: Počeli smo gradnju u Srbiji
Foto: Profimedia

Test filijalau Smederevu

LIDL POTVRDIO: Počeli smo gradnju u Srbiji

InfoBiz -
Nemački trgovinski lanac Lidl počeo je izgradnju prvog prodajnog objekata u Srbiji, odnosno gradju takozvane test filijale u Smederevu

Ova filijala, površine 2.528 metara kvadratnih, projektovana je prema najnovijem konceptu Lidlovih objekata i predstavlja osnov za dalju gradnju.

Završetak radova očekuje se do kraja marta 2016. godine.

“Izgradnja naše takozvane test filijale ima za cilj da posluži kao ugledni primer našim poslovnim partnerima, kao i da nama pruži mogućnost testiranja i usmeri nas kada je u pitanju izgradnja ostalih filijala”, kažu u Lidlu.

Kao ključne prednosti ovog koncepta gradnje ističu povećanu energetsku efikasnost kroz LED osvetljenje i rekuperaciju toplote, kao i upotrebu ekoloških materijala.

Kažu da se intenzivni nastavak gradnje planira već za sledeću godinu, kada će biti započeta izgradnja većeg broja objekata i logističkog centra.

“Naša kompanija se trenutno nalazi u fazi ekspanzije i kupovine zemljišta za buduće prodajne objekte. Dosadašnji rezultati ukazuju na nastavak ulaganja u srpsko tržište, što je dokaz da smo Srbiju prepoznali kao zemlju interesantnu za dugoročno investiranje”, rekli su u Lidlu.

Ipak, u kompaniji nisu mogli da preciziraju datum otvaranja prodajnih objekata i podsećaju na Lidlovu politiku poslovanja koja podrazumeva kupovinu više zemljišta i istovremeno otvaranje većeg broja objekata, te će tako i pomenuta test filijala biti otvorena istovremeno kada i određeni broj drugih filijala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track