MALI: Er Srbija razmišlja o još nekim destinacijama u Americi
Foto: Nebojša Mandić

Moguća kupovina drugog širokotrupnog aviona

MALI: Er Srbija razmišlja o još nekim destinacijama u Americi

InfoBiz -
Predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali je izjavio danas, povodom najave uspostavljanja direktnih letova Beograd - Njujork od juna, da se razmišlja i o nabavci drugog širokotrupnog aviona kako bi srpski avioprevoznik mogao da leti do još nekih destinacija u Severnoj Americi.

"Razmišljamo i o drugom široko-trupnom avionu, pošto jedan neće biti dovoljan, jer šta ćemo ako se taj avion pokvari. Nabavka i drugog aviona nam otvara mogućnosti da ne letimo samo u Njujork već i u Kanadu, Čikago i možda neke druge destinacije u Severnoj Americi", rekao je Mali.

On je kazao da se beogradski aerodrom užurbano sprema kako bi dostigao bezbednosni nivo potreban za direktne letove do SAD.

"Sada su u toku razgovori sa drugim najvećim aerodrom u svetu - JFK aerodormom u NJujorku oko toga da li će avion Er Srbije sleteti na terminal 4 ili 8 koji je noviji i zato se borimo da to bude 8", kazao je Mali.

Gradonačelnik Beograda je istakao da su to, ipak, slatke muke pošto "ne pričamo više o tome da li imamo novaca i stabilnu aviokompaniju koja može da leti do Njujorka i da li imamo biznis plan za to". Mali je naglasio da će Beograd biti jedini grad u regionu koji će imati direktne letove do SAD dodajući da ni Atina nema direktne letove za Njujork.

"Uspostavljanje letova do NJujorka će biti pun pogodak za našu zemlju", poručio je Mali.

On je podsetio da će se do Njujorka leteti pet puta nedeljno i istakao da će cena aviokarte biti povoljna.

"U februaru će početi marketing kampanja i promocija cena. Karta će biti povoljna i cena potpuno konkurentna. Er Srbija ne želi da bude najjeftinija kompanija u regionu, to ostavljamo za lou kost kompanije kao Viz er i druge", naveo je Mali.

On je naglasio da je Er Srbija jedna od najuspešnijih u Evropi od manjih kompanija i da pokušava sebe da profiliše kao kompaniju koja nudi visok kvalitet usluga, jednak Etihadovom kvalitetu usluga.

"Shodno kvalitetu imamo i cenu karte, ali će sigurno biti jeftinija cena od konkurencije da bi što više ljudi koristilo tu rutu sa Er Srbijom", dodao je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track