TRIFUNOVIĆ (AGENCIJA ZA PORESKO SAVETOVANJE): Nikada nam ekonomski nije bilo gore
Foto: Printscreen/YouTube

Ove godine biće još gore

TRIFUNOVIĆ (AGENCIJA ZA PORESKO SAVETOVANJE): Nikada nam ekonomski nije bilo gore

InfoBiz -
Biljana Trifunović iz Agencija za poresko savetovanje smatra da godina koja je tek počela neće biti bolja od prethodne, a kako je rekla, procene su da će biti teže i gore nego 2015. godine.

"Godina će biti bolja onoliko koliko se svako potrudi da mu bude bolje. Procene su da će biti još teže i gore ako dođe do najavljenog otpuštanja 20.000 ljudi. Otpušteni će ostati bez plata, a to će pogoditi i još mnoštvo delatnosti, koje će imati manje posla", rekla je Trifunović.

Ona objašnjava da je Srbija u vreme raspada SFRJ u državnom aparatu imala oko 4.000 zaposlenih, a da smo danas došli do brojke od oko 30.000.

"Kako koja vlast dođe dovodi svoje. Vlast se promeni, a ovi prethodno zaposleni ostaju. Biće priče o otpuštanju, biće priče, priče, pa će doći do izbora. To je veliko biračko telo, neće biti otpuštanja pred izbore", smatra Trifunović.

Kada je u pitanju nacrt zakona o platama u javnom sektoru, koji je naišao na velike kritike sindikata, Biljana Trifunović se slaže sa njegovim delom koji se odnosi na umanjenje nadoknada za vreme bolovanja i godišnjeg odmora, ali i sa smanjenjem plata koje se desilo u 2015. godini.

"Nama nikada nije bilo gore u ekonomskom smislu. Treba da napravimo jedan dogovor o štednji, da imamo svest da bismo izašli iz krize. Kada neko treba da se odrekne da bi ovoj zemlji bilo bolje, niko neće da se odrekne. U redu je predlog da se smanje plate i nadoknade za odmor i bolovanje", kaže Trifunović za N1 i dodaje da se napravio "urnebes" oko godišnjih odmora i bolovanja, a da nije drama broj zaposlenih.

Smanjenje penzija, s druge strane, vidi kao jedan sramotan potez vlade.

"Bruka je što su penzije smanjenje jer je to pravo koje je stečeno. Oni su već na prosjačkom štapu, tako da je sramota što je ovo urađeno", rekla je Trifunović.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track