DOBILA ZAMENU: Agencija za privatizaciju danas prestaje s radom
Foto: Kurir

Racionalizacija državne uprave

DOBILA ZAMENU: Agencija za privatizaciju danas prestaje s radom

InfoBiz -
Agencija za privatizaciju, shodno Zakonu o privatizaciji, danas prestaje sa radom.

Vlada Srbije je osnovala Agenciju za vođenje sporova u postupku privatizacije, objavljeno je u "Službenom glasniku".Agencija će se baviti poslovima zastupanja u postupcima pred sudovima, arbitražama, organima uprave i drugim nadležnim organima, u kojima je učestvovala Agencija za privatizaciju, a koji su pokrenuti pre 1. februara 2016. godine.

Vlada Srbije će imenovati Upravni odbor i direktora Agencije, na period do pet godina, s pravom na dva mandata.

Novoosnovana agencija će od Agencije za privatizaciju preuzeti predmete, opremu, sredstva za rad i arhivu, kao i zaposlene raspoređene na poslovima zastupanja.

Zaposlenima koji ne budu preuzeti, prestaje radni odnos uz isplatu otpremnine u skladu sa zakonom kojim je uređeno smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru.

Agencija za privatizaciju, osnovana je 2001. godine, kao institucija zadužena za sprovođenje procesa privatizacije u Srbiji, u skladu sa Zakonom o privatizaciji.

Kako je ranije obrazloženo, do gašenja Agencije dolazi zbog potreba racionalizacije državne uprave i fiskalne konsolidacije, jer je privatizacija oročena do kraja godine, a preduzeća koja do tada ne budu privatizovana ići će u stečaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track