Najnovije vesti

ŠABIĆ: Vlada da prinudi Srbijagas da dostavi podatke o troškovima
Foto: Fonet/Nenad Orević

U skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama

ŠABIĆ: Vlada da prinudi Srbijagas da dostavi podatke o troškovima

Biznis
10:38h
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić zatražio je danas od Vlade Srbije da prinudom omogući izvršenje rešenja kojim su od Srbijagasa zatražene informacije o troškovima tog javnog preduzeća.

Kako se navodi u saopštenju, rešenja se odnose na informacije o troškovima za reprezentaciju, o donatorstvima i sponzorstvima Srbijagasa, o plaćenim penalima, o platama, dnevnicama i drugim izdacima, ugovore o angažovanju i plaćanju spoljnih saradnika i dokumentaciju u vezi sa sprovodjenjem tendera.

Vladi je upućeno sedam zahteva i zatraženo da u skladu sa obavezama iz Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i obezbedi izvršenje rešenja koje je poverenik doneo u postupcima po žalbama podnetim protiv JP Srbijagas i naložio davanje traženih informacija od javnog značaja, dodaje se u saopštenju.

Prethodno, pre obraćanja Vladi, poverenik je Srbijagasu izrekao u svih sedam slučajeva novčane kazne od po 200.000 dinara, odnosno ukupno 1,4 miliona dinara.

Pošto Srbijagas i nakon plaćanja kazni nije postupio po nalozima koji su obavezujući i konačni, poverenik je zatražio od Vlade da ona obezbedi izvršenje rešenja merama neposredne prinude, kako je to zakonom predviđeno.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...