VUČIĆ U SR TEKNIKSU: Švajcarci sele sedište kompanije za remont aviona u Beograd
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Svetski poznata kompanija dolazi u Srbiju

VUČIĆ U SR TEKNIKSU: Švajcarci sele sedište kompanije za remont aviona u Beograd

InfoBiz -
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa izvršnim direktorom grupacije SR Technics, koja se bavi remontom putničkih aviona, a koja se preseljava iz Ciriha u Beograd, Džeremijem Remačom.

"SR Technics" je jedna od najvećih svetskih kompanija za održavanje, popravku i remont putničkih aviona, sposobna da održava većinu Erbas i Boing letelica. Zapošljava oko 3.300 radnika širom sveta koji servisiraju oko 1.050 aviona.

Svoju administraciju počela je da seli iz Ciriha u Beograd početkom prošle godine kada je i zvanično počeo s radom centar poslovnih procesa te kompanije.

Sedište SR Technics je na aerodromu u Cirihu, a ta kompanija ima ispostave u Ženevi, Irskoj, Malti, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Španiji, Australiji i Maleziji, dok su prodajne prostorije na Floridi, Mumbaju, Singapuru, Sidneju i Šangaju, a trening centre u Cirihu i Abu Dabiju.

I drugi investitori da prebace posao kod nas

Premijer Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas kompaniju SR Technics, koja se bavi remontom putničkih aviona, i poručio da je Srbiji potrebno više kompanija koje će zapošljavati mlade i stručne ljude.

Premijer je istovremeno poručio stranim investitorima da svoj posao prebace u Srbiju, jer će više zarađivati, a dobiti kvalitetne radnike. "Što više ovakvih kompanija poput SR Technics bude u našoj zemlji, to ćemo mi brže menjati sistem obrazovanja i Srbija će postati bogatija zemlja", rekao je Vučić prilikom posete toj kompaniji.

Vučić je podsetio da fabrika trenutno zapošljava 120 ljudi, da će do kraja godine imati 220 zaposlenih, a u 2017. godini još 50, da je 80 odsto radnika mladi lhhudi do 40 godina a da su plate duplo veće od proseka u Srbiji, oko 1.000 evra. On je rekao da se nada da će ta kompanija, osim administativnog centra, u Srbiji proširiti i posao, te da bi Srbiji mnogo značilo kad bi mogla da održava uskotrupne avione, jer bi to bio možda i ključni posao u ovom trenutku, koji bi Srbiji doneo prihod možda i veći od onog koji donosi Er Srbija. "To je za našu zemlju velika stvar", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je dobro što će ta kompanija pokušati u Srbiju da vrati stručne ljude koji su otišli, te da su ambicije u vezi sa tom firmom mnogo veće ood 270 zaposlenih, ali da ni to nije malo, s obzirom na plate koje imaju. On je zahvalio zaposlenima jer su poakzali da Srbija ima mlade i talentovane ljude, a čelnicima kompanije poručio da će uvek imati podršku vlade, koja će se ponašati ozbiljno i odgovorno. SR Tećnics" je jedna od najvećih svetskih kompanija za održavanje, popravku i remont putničkih aviona, sposobna da održava većinu Erbas i Boing letelica.

Zapošljava oko 3.300 radnika širom sveta koji servisiraju oko 1.050 aviona. Svoju administraciju počela je da seli iz Ciriha u Beograd početkom prošle godine kada je i zvanično počeo s radom centar poslovnih procesa te kompanije. Sedište SR Tećnics-a je na aerodromu u Cirihu, a ta kompanija ima ispostave u Ženevi, Irskoj, Malti, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Španiji, Australiji i Maleziji, dok su prodajne prostorije na Floridi, Mumbaju, Singapuru, Sidneju i Šangaju, a trening centre u Cirihu i Abu Dabiju.

"SR Tehniks dobrodoššao partner za JAT Tehniku"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da bi kompanija SR Tehniks, koju je danas posetio, bila dobrodošao partner za preuzimanje JAT tehnike. "Moramo videti ko će dati najbolju ponudu, ponuditi najbolje uslove i najbolji biznis. Mi brinemo o radnicima i budućem poslovanju, i o tome šta će ko biti u stanju da donese od poslova u budućnosti", rekao je on.

Vučić je dodao da vlada mora pre svega da brine o svom nacionalnom prevoziniku i aerodromu. "SRT Tehniks bi bio dobrodošao partner, ali videćemo da li će biti oni ili neko drugi", rekao je Vučić i dodao da bi bila izvanredna vest ako bismo mogli da nađemo dogovor sa njima i da to bude u skladu sa zakonskom procedurom.

Izvršni direktor grupacije SR Tehniks, koja se bavi remontom putničkih aviona, Džeremi Remačo nije želeo da govori o mogućnosti preuzimanja JAT tehnike, dok je premijer Vučić izrazio nadu da bi SR Tehniks mogao da preseli centar za održavanje uskotrupnih aviona u Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track