EFEKTIVA ZAOŠTRILA: Ko vlada, Vučić ili banke?
Foto: Stefan Jokić

Švajcarci dužnici rekli premijeru da mu je rok istekao

EFEKTIVA ZAOŠTRILA: Ko vlada, Vučić ili banke?

InfoBiz -
Bićemo tu dok nas neko ne primeti i odgovori nam na postavljena pitanja. Svakog dana od 12 do 18 sati, navode u Efektivi

BEOGRAD - Udruženje Efektiva radikalizovalo je juče borbu za prava građana zaduženih u švajcarcima tako što je od 12 do 18 sati ispred Vlade Srbije postavilo transparent „Stop bankarskom teroru - ko vlada, Vučić ili banke?“.U tom udruženju kažu da su se na ovaj potez odlučili jer nakon upućenog otvorenog pisma premijeru od Vučića nisu dobili odgovor u roku od osam dana.- Nalazimo se dijagonalno od Vlade, na uglu Nemanjine i Kneza Miloša. Bićemo tu dok nas neko ne primeti i odgovori nam na postavljena pitanja. Svakog dana od 12 do 18 sati - navode u Efektivi.Na ovaj način, kako ističu, skreću pažnju članovima Vlade i premijeru na to da problem oko 20.000 porodica zaduženih u francima nisu rešili, da na njihov zahtev nisu čak ni odgovorili i da su time dopustili da o sudbinama dužnika odlučuju strane banke.

Deo radikalizacije protesta biće još dve akcije. Prva je „Protestna vožnja bankarskih robova“, koja će biti održana u petak 19. februara u 14 sati, posle okupljanja u Ulici Ušće kod skejt parka, a druga akcija dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom „Bolesnima krv, a bankama šipak“, koja će biti održana u subotu 20. februara u 12 sati, posle okupljanja kod Hrama Svetog Save.

- Ovom akcijom simbolično pokazujemo da ne damo ni poslednju kap krvi bankama - dodaju u Efektivi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track