LJAJIĆ: Sajam turizma oborio rekord
Foto: Zorana Jevtić

Nezabeležen broj učesnika i posetilaca

LJAJIĆ: Sajam turizma oborio rekord

InfoBiz -
Godina je počela obaranjem rekorda kada je reč o Međunarodnom sajmu turizma koji se održava u Beogradu, i po broju učesnika, ali i broju zemalja iz koje dolaze gosti, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Turizam je u Srbiji dobio mesto koje mu pripada, zahvaljujući politici vlade. Prošle godine, uspeli smo da o turizmu govorimo ne samo za vreme trajanja Sajma, već tokom cele godine“, rekao je on na otvaranju 38. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu.

Ministar je podsetio da premijer Aleksandar Vučić drugi put otvara Sajam turizma, što dovoljno govori o značaju ove manifestacije.

"Ranije su ovaj sajam otvarali samo pomoćnici i zamenici ministara, a kada bi ministar otvorio sajam, to bi bio veliki događaj. To što premijer lično otvara ovu manifestaciju, dovoljno govori o njenom značaju"“, rekao je Ljajić.

U uslovima finansijske konsolidacije i mera štednje, dodao je on, izdvajanja za turizam nisu smanjena.

"„Ne gledamo na turizam kao na trošak, već kao na najbolju moguću investiciju"“, poručio je resorni ministar i dodao da će naredne godine zemlja partner Sajma turizma biti Crna Gora s ciljem, kako je rekao, udruživanja kapaciteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track