Lajić i Skat o zajedničkim IT projektima
Foto: Tanjug Tanja Valič

Sastanak sa ambasadorom SAD

Lajić i Skat o zajedničkim IT projektima

InfoBiz -
BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skatom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje i o budućim zajedničkim projektima u oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija.

Ljajić i Skat su se saglasili da će projekat uvođenja bežičnog interneta u sve osnovne i srednje škole u Srbiji i njihovog umrežavanja u jedinstven informacioni sistem, čiju realizaciju planiraju Vlada Srbije i američka kompanija „CISCO“, značajno doprineti dostizanju najviših svetskih standarda u školskom sistemu naše zemlje.

Ljajić je informisao Skata i o skorom početku zajedničke kampanje Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i kompanije „Microsoft“, čiji cilj je upoznavanje školske dece sa savremenim tehnologijama u obrazovanju, kao i načinima za povećanje bezbednosti dece na internetu.

Ljajić je izrazio zahvalnost Ambasadi SAD na stručnoj pomoći prilikom izrade nedavno usvojenog Zakona o informacionoj bezbednosti, koji je donet zbog povećanja nivoa zaštite informacionih sistema u Srbiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track