SRPSKI DAVOS: Biznis forum od 8. do 10 marta na Kopaoniku
Foto: Fonet

Rekordan broj učesnika

SRPSKI DAVOS: Biznis forum od 8. do 10 marta na Kopaoniku

InfoBiz -
BEOGRAD - Na Kopaoniku će od 8. do 10. marta biti održan Kopaonik biznis forum na kojem će učestvovati više od 800 predstavnika Vlade Srbije, domaćih i stranih privrednika, diplomata, ekonomskih analitičara, teoretičara i međunarodnih eksperata.

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da je tema ovogodišnjeg "srpskog Davosa", "Dostizanje i konvergencija sa vodećim trendovima: kako sanirati glavne pukotine u sistemu".

On je kazao da je planirano da tokom tri dana održavanja 23. Kopaonik biznis foruma bude organizovano oko 20 panela, tri plenarne sesije i pet specijalnih prezentacija.

Prema njegovim rečima, učesnici na "srpskom Davosu", najvažnijem događaju ove vrste u godini pokušaće da izgrade platformu za argumentovanu, konstruktivnu raspravu kroz sagledavanje i analizu ključnih reformskih izazova iz različitih uglova.

"Ove godine ćemo na jednom mestu tokom tri dana imati oko 820 učesnika. Biće to prilika da ekonomski stručnjaci i privrednici vrednuju efekte reformi, razmene mišljenja kako bismo došli do izvodljivih i efikasnih politika. Radićemo aktivnije na uvezivanju regiona i podizanju konkurentnosti Balkana u želji da zajedno kao tržište budemo atraktivniji investitorima", kazao je Vlahović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja