ŠMINKANJE PUTEVA U KAMPANJI: Gde god nađe zgodno mesto, tu tablu posadi
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Izborna Kampanja

Samopromocija kao adut

ŠMINKANJE PUTEVA U KAMPANJI: Gde god nađe zgodno mesto, tu tablu posadi

InfoBiz -
Ministarstvo građevinarstva, koje vodi Zorana Mihajlović, i „Putevi Srbije“ postaviće 172 table širom Srbije da bi se pohvalili. Na kružnom tok u Inđiji izostavili opštinu i pokrajinu iako su finansirale radove

BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i „Putevi Srbije“ postaviće po Srbiji 172 table kako bi se pohvalili koje su sve puteve izgradili ili popravili.Zanimljivo je to što se u nekim slučajevima hvale i investicijama u čiju su realizaciju tek minimalno učestvovali. Primer za to je tabla u Inđiji, na kojoj piše da su ministarstvo koje vodi Zorana Mihajlović i „Putevi Srbije“ u popravku 100 metara puta u Novosadskoj ulici uložili 20 miliona dinara. Na tabli nema ni slova o tome da je zapravo reč o delu projekta rekonstrukcije 810 metara magistralnog puta i kružnog toka, koja je koštala više od 90 miliona dinara, a koju su finansirali AP Vojvodina i Opština Inđija.Naduvane investicijeInteresantno je to što je tabla postavljena tek u februaru, mesec i po dana posle završetka popravke puta u Inđiji. Same po sebi informacije s table deluju nerealno, pošto, kako tvrdi Goran Rodić, potpredsednik Građevinske komore, popravka 100 metara puta ne može da košta više od 700.000 dinara.- Kad pomnožite šest metara širine sa 100 metara dužine, dobijate 600 metara kvadratnih puta, čije asfaltiranje sa skidanjem starog asfalta može da košta oko 700.000 dinara, maksimalno milion. Kompletna sanacija 100 metara puta s kopanjem za vodovod, sa zamenom donjeg sloja puta, nabijanjem peska i šljunka može da košta maksimalno do dva miliona dinara - objašnjava Rodić.

Netačne informacijeOvo nije prva tabla koja je postavljena posle popravki saobraćajnica. Među prvima koja je javnosti zapala za oko bila je ona na kojoj su se Ministarstvo i „Putevi“ pohvalili za popravku 100 metara regionalnog puta Novi Sad - Bečej uz uloženih 30 miliona dinara. Povodom tog slučaja su iz „Puteva“ objasnili da je tablu postavilo Ministarstvo građevine i da podaci na njoj nisu tačni jer nije navedeno da je reč i o rekonstrukciji pešačkih i biciklističkih staza, javne rasvete i pristupnih saobraćanica na kružnom putu.Tabla je postavljena na putu u Novom Slankamenu, na kojoj piše da je za 2,6 km puta izdvojeno 45 miliona dinara.

Zoran DrobnjakNEKA SE DRUGI SAMI REKLAMIRAJUU Ministarstvu građevinarstva su nam rekli da je table postavljalo preduzeće „Putevi Srbije“, te da se njima obratimo za odgovore.Direktor te firme Zoran Drobnjak tvrdi za Kurir da postavljanje tabli nema veze s predstojećim izborima, kao i da ih njegovo preduzeće postavlja da bi pokazalo šta je radilo prošle godine.- Popravku kružnog puta Novi Sad - Bečej i puta u Novom Slankamenu smo sami finansirali iz sredstava od putarina i subvencija iz budžeta. Što se Inđije tiče, istakli smo šta smo mi finansirali. Drugi neka postavljaju svoje table i neka se sami reklamiraju, zašto bismo ih mi reklamirali - kaže Drobnjak. Iz „Puteva“ dodaju da će postaviti table ukupno na 172 lokacije na području Srbije.

Jelisaveta VasilićBESPOTREBNO BACANJE PARA NA PARTIJSKU REKLAMUJelisaveta Vasilić iz Saveta za borbu protiv korupcije ističe da su „Putevi Srbije“ javno preduzeće koje nikako ne sme da troši pare iz budžeta radi promocije.- Potpuno nepotrebno se uzimaju pare iz budžeta radi partijske reklame, odnosno reklame ove vlasti. To ne sme da se radi, jer će za te namene partije dobiti posebna sredstva za reklamiranje u predizbornoj kampanji - kaže Vasilić.

1. KRUŽNI TOK NOVI SAD - BEČEJ- rekonstrukcija pristupnih saobraćajnica na regionalnom putu- 39 miliona dinara vrednost radova- 3,7 miliona dinara izdvojila lokalna samouprava Bečej2. INĐIJA- popravka 810 metara magistralnog puta- 90,4 miliona dinara vrednost radova- 20 miliona dinara uložili „Putevi Srbije“- 64,1 milion dinara izdvojila AP Vojvodina- 26,3 miliona uložila opština Inđija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track