NS poljoprivredni sajam od 12. do 18. maja
Foto: BETA

Traktori na popustu

NS poljoprivredni sajam od 12. do 18. maja

InfoBiz -
Ove godine biće organizovana i nacionalna izložba stoke sa oko 5.000 živih eksponata, kao i izložba organskih proizvoda, a prvi put će biti promovisano organsko stočarstvo i organska pekara

BEOGRAD - U Novom Sadu će od 12. do 18. maja biti održan 79. Međunarodni poljoprivredni sajam na kome će oko 1.500 izlagača iz 58 zemalja predstaviti proizvode i usluge.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, na toj najvećoj i najznačajnijoj sajamskoj manifestaciji u regionu, predstaviće se proizvođači hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije, opreme za prehrambenu industriju, kao i hemijskih i zaštitnih sredstava.

Biće organizovana i nacionalna izložba stoke sa oko 5.000 živih eksponata, kao i izložba organskih proizvoda, a prvi put će biti promovisano organsko stočarstvo i organska pekara.

Na sajmu će biti prisutne i sertifikacione organizacije, dok će obrazovne ustanove promovisati aktuelnosti u nastavnim programima i aktivnostima u organskoj proizvodnji.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Austrija, za koju je Srbija, kako je kazao generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić, "snažno istorijski i ekonomsko vezana i iz koje su potekle mnoge inovacije i tehnološka unapređenja iz oblasti agrara".

"Poljoprivredni sajam nije više samo mesto na kojem se izlažu uzorci i sklapaju poslovi već i mesto za edukaciju, odnosno snažna karika koja povezuje nauku i struku", kazao je Vasić.

Trgovinski savetnik u Ambasadi Austrije u Srbiji Andreas Hajdentaler (Haidenthaler), rekao je da će poljoprivredni sajam doprineti još boljoj saradnji dve zemlje u oblasti poljoprivrede i povećanju trgovinske razmene.

On je kazao da je od 2000. godine do sada Austrija ukupno investirala oko 2,8 milijardi evra u Srbiju. Pored grupnog nastupa izlagača iz Austrije, kako je danas najavljeno, kolektivne izložbe na 79. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu imaće i firme iz Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Republike Srpske i Asocijacije oprivrednih komora indije.

Najavljen je i sajamski popust od pet do 10 odsto za kupovinu poljoprivredne mehanizacije, dok će traktori domaće proizvodnje biti nuđeni po subvencionisanim cenama nižim od 20 do 25 odsto.

Radno vreme sajma je vikendom od 9 do 19, a radnim danima od 9 do 18. Cena pojedinačne ulaznice za odrasle je 500 dinara, za kolektivne posete 350 dinara, dok je ulaznica za penzionere, decu od 7 do 12 godina i školske posete 200 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track