SRPSKI DAVOS Vučić: Nisam siguran ni sada da smo dobro odlučili o Telekomu
Foto: Twitterserbianpm Printscreen

Kopaonik biznis forum

SRPSKI DAVOS Vučić: Nisam siguran ni sada da smo dobro odlučili o Telekomu

InfoBiz -
KOPAONIK - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije siguran da je vlada donela najbolju odluku da ne privatizuje Telekom.

"Da li smo doneli pravu odluku, uopšte nisam siguran. Biće da ni ja nisam imao dovoljno hrabrosti i odvažnosti da utičem na sve druge činioce u procesu odlučivanja da naše rešenje bude drugačije. Možda je u toj odluci 50-50, možda je politički pritisak i pritisak celokupne javnosti doprineo da bude 51-49 da ne prodamo Telekom", rekao je Vučić na Kopaonik biznis forumu.

Vučić je rekao da bilo potrebno da se ujedinjeno istupi po tom pitanju, a ne da i oni koji se "tobož zalažu" za prodaju Telekoma "sete" da cena nije bila dovoljno visoka. "A inače su govorili da je strašna cena bila 2011. godine, kad smo dobijali 1,1 milijardu evra, a onda su se setili da ni dve milijarde nije dobvoljno za sedam posto više, ali to je Srbija", rekao je Vučić.

On je naveo da nije siguran da li treba da se kaje zbog te odluke ili ne, ali da svakako nema povratka nazad. "Sad moramo da se borimo da privučemo manjinske partnere, ponovo da menjamo pristup poslu i radimo na tome kako Telekom da prati svetske trendove", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track