Čepurin: Uskoro konačna odluka o izvozu fijata
Foto: Dragana Udovičić, Beta/AP

Ambasador Rusije najavljuje

Čepurin: Uskoro konačna odluka o izvozu fijata

InfoBiz -
Zvaničnici Srbije su nekoliko puta od ruskih vlasti tražili odobrenje bescarinskog uvoza 10.000 vozila prozvedenih u fabrici u Kragujevcu

BEOGRAD - Savet Evroazijske ekonomske komisije trebalo bi da u narednih nekoliko dana odluči o bescarinskom uvozu 10.000 „Fijatovih“ automobila proizvedenih u Srbiji na tržište Rusije, rekao je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.On je istakao da su napravljeni dobri pomaci u pregovorima o izvozu automobila iz Srbije na tržište Evroazijske ekonomske unije. Zvaničnici Srbije su nekoliko puta od ruskih vlasti tražili odobrenje bescarinskog uvoza 10.000 vozila prozvedenih u fabrici u Kragujevcu, koja je zajedničko vlasništvo italijanskog „Fijata“ i Vlade Srbije.

Dosad je Kazahstan imao rezervu prema uvozu vozila iz Srbije u Evroazijsku uniju, u kojoj su, pored te zemlje, Rusija, Jermenija, Belorusija, Kazahstan i Kirgistan.Diplomata je, na otvaranju rusko-srpske privredne izložbe Ekspo Rusija-Srbija, rekao da je ukupan obim robne razmene Srbije i Rusije u 2015. porastao, ali da je smanjena vrednost.- Najveći problemi su pad cena nafte i gasa i nestabilnost kursa rublje - rekao je Čepurin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track