Najnovije vesti

(FOTO) OTVOREN SAJAM AUTOMOBILA Sertić: 10.000 novih radnih mesta u srpskoj autoindustriji
Foto: Tanjug Oksana Toskić

Beogradski sajam

(FOTO) OTVOREN SAJAM AUTOMOBILA Sertić: 10.000 novih radnih mesta u srpskoj autoindustriji

Biznis
BEOGRAD - Na Beogradskom sajmu danas je ministar privrede Željko Sertić otvorio Sajam automobila "DDOR BG Car Show" i Međunarodni sajam motocikala "Motopassion" na kojima se predstavlja više od 300 izlagača iz 20 zemalja.
1 / 4 Foto: Tanjug Oksana Toskić

Sertić je rekao da je na osnovu potpisanih ugovoru obezbeđeno da u naredne dve godine bude otvoreno 10.000 novih radnih mesta u autoindustriji. On je istakao da će Vlada Srbije nastaviti da podržava otvaranje novih radnih mesta u toj industriji jer se tu "sreću nove tehnologije i sve što je produktivno".

Po njegovim rečima, prošle godine je prvi put od 2008. zabeležen rast prodaje novih automobila, precizirajući da je prodato više do 20.000 vozila, što govori o oporavku tržišta autoindustrije u Srbiji, ali i celom svetu. "To pokazuje da sve reforme koje sprovodi vlada daju rezultate, jer se ljudi odlučuju da uđu u nove investicije", rekao je Sertić.

Podsetio da je Fijat iz fabrike u Kragujevcu prošle godine izvezao automobile u vrednosti 1,2 milijarde evra, a da je izvoz kompanije Tigar tajers bio 300 miliona evra, što govori o potencijalima autoindustrije.

Na sajmovima automobila i motocikala, koji traju do 23. marta, distributeri predstavljaju 40 novih modela automobila i 35 novih modela motocikala.Izloženi su novi modeli vozila "reno megan", "reno talisman", "ford mustang", "opel astra", "audi Q7" i "A4", "BMW X1", "mazda MX-5", "fijat tipo", "KIA sportidž", nova "tojota prius", "tojota mirai".Premijerno je predstavljen i novi "bentli".

Posebna atrakcija sajma je automobil "sirma" (Syrma) - koncept sportskog automobila budućnosti na hibridni pogon koji je napravljenom u Evropskom institutu za dizajn u Torinu i u jednom primerku.

Sajmovi su otvoreni svakog dana od 10 do 20 časova. Pojedinačna ulaznica košta 300 dinara, grupna 200, grupna za đake i studente 150, a parking se plaća 100 dinara po započetom satu. Sajamski poklon posetiocima je "Porodični dan" 22. marta, kada će porodična poseta koštati za celu porodicu 500 dinara.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...