Telekom ostvario 22,3 milijardi dinara dobiti

Zaradili

Telekom ostvario 22,3 milijardi dinara dobiti

InfoBiz -
Još se ne zna kada će se akcije pojaviti na Beogradskoj berzi ali je izvesno da će početna vrednost ove kompanije iznositi 2,27 milijardi evra

BEOGRAD - Domaća telekomunikaciona kompanija "Telekom Srbija" ostvarila je blagi rast prihoda i snažan rast neto dobiti, pokazuju nekonsolidovani finansijski izveštaji ove kompanije koje je objavila Agencija za privredne registre.

"Telekom" je ostvario nekonsolidovani poslovni prihod od 87,3 milijarde dinara što je rast od 2,3 odsto u odnosu na godinu dana ranije, objavljeno je na sajtu brokerske kuće "Sinteza invest group" Prihod od prodaje iznosio je 86,8 milijardi dinara i registrovao je identičnu stopu rasta.

Poslovni dobitak kompanije bio je 19,6 milijardi dinara što je smanjenje od nepunih četiri odsto u odnosu na 2010. godinu.Krajnji rezultat, neto dobit, iznosio je 22,3 milijarde dinara i bio je veći za 41,1 odsto, pre svega zahvaljujući velikom smanjenju finansijskih rashoda koji su pali sa skoro 10 milijardi dinara na 3,3 milijarde."Telekom" je smanjio i dugoročne obaveze koje su pale 58,5 odsto i iznosile su na kraju 2011. godine 17,3 milijardi dinara.Kratkoročne obaveze povećane su 36,7 odsto na 60,3 milijardi dinara, s tim da su kratkoročne finansijske obaveze iznosile 28,3 milijarde dinara (rast od 32,6 odsto) Vlada Srbije je nedavno saopštila da su u Centralni registar hartija od vrednosti upisane akcije ove kompanije. Od ukupno jedne milijarde akcija "Telekoma", 6,94 odsto akcija dobili su zaposleni i bivši zaposleni te kompanije, a građani 15 odsto.

Još se ne zna kada će se akcije "Telekoma" pojaviti na Beogradskoj berzi ali je izvesno da će početna vrednost ove kompanije iznositi 2,27 milijardi evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track