PREMIJER POKRAJINE HESEN: Srbija je dobro mesto za investicije
Foto: Tanjug Zoran Mirković

Vučić u poseti Visbadenu

PREMIJER POKRAJINE HESEN: Srbija je dobro mesto za investicije

InfoBiz -
VISBADEN - Srbija je dobro mesto za investicije i to bi trebalo iskoristiti, kako bi mladi ljudi imali dobru perspektivu, izjavio je danas u Vizbadenu premijer nemačke Savezne pokrajine Hesen Folker Bufije, u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Bufije je rekao da je osnov napretka svake države stabilna politička situacija jer niko neće da investira u zemlji u kojoj nema stabilnosti i prihvatio poziv premijera Vučića da poseti Srbiju.

Vučić, koji danas boravi u Nemačkoj, i premijer Savezne pokrajine Hesen razgovarali su i o bilateralnim odnosima Srbije i Nemačke, ekonomskoj saradnji i nemačkim investicijama u Srbiji. Kako se navodi u saopštenju vlade, Vučić je rekao da Srbija čini sve da poboljša poslovnu klimu i da se nada da će ubuduće još više investora iz nemačke dolaziti u našu zemlju, podsetivši da mnoge kompanije iz Hesena, kao što su Štada, Frezenijus, Meser, Norma, već rade u Srbiji. "Nadamo se da će ubuduće biti više investitora iz vaše zemlje, jer činimo sve kako bi poboljšali poslovnu klimu u našoj zemlji", naglasio je Vučić, koji je pozvao premijera Hesena da uskoro poseti našu zemlju, u kojoj je često boravio tokom svog detinjstva.

Foto: Twitterserbianpm printscreen
Foto: Twitterserbianpm printscreen

Vučić je obavestio nemačkgo kolegu i o ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela, fiskalnoj konsolidaciji i sporazumu sa MMF. Tokom susreta, dvojica zvaničnika razgovarali su i o jučerašnjem terorističkom napadu u Briselu, migrantskoj krizi, kao i odnosima u regionu. Vučić je istakao da je Srbija šokirana poslednjim događajima u Briselu i da čini sve kako bi održala mir i stabilnost kako u zemlji, tako i u regionu. Premijer Bufije je rekao da je situacija u Hesenu veoma teška zbog migrantske krize, budući da se u ovoj saveznoj pokrajini trenutno nalazi oko 80.000 migranata, što je veoma zabrinjavajuće. Premijer Vučić nastavlja boravak u Nemačkoj obilaskom Frankfurtske berze i učešćem na Srpsko-nemačkom poslovnom forumu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track