MIKI MANOJLOVIĆ DOBIO SVOJ AVION: Hašišom i viskijem sam lečio strah od letenja!
Foto: Beta

LETEĆI MIKI „Er Srbija“ nazvala letelicu po glumcu

MIKI MANOJLOVIĆ DOBIO SVOJ AVION: Hašišom i viskijem sam lečio strah od letenja!

InfoBiz -
Posle trojice sportista, Predrag Miki Manojlović postao zaštitno lice nacionalne avio-kompanije jer je doprineo razvoju filma i pozorišta na prostorima bivše Jugoslavije

BEOGRAD - Pored brojnih uloga, srpski glumac Predrag Miki Manojlović donedavno je bio poznat po strahu od letenja, ali od juče i po tome što je jedan od aviona iz flote „Er Srbije“ dobio njegovo ime.

Predrag Miki Manojlović godinama nije mogao da se otarasio jednog od svojih najvećih demona - straha od letenja avionom. Čuveni glumac je otkrio da je koristio i drogu kako bi prevazišao taj strah, ali bezuspešno.- Sve sam pokušao, da pijem da se skroz napijem, popijem litar viskija i ništa. Mozak radi, a noge se lelujaju. Onda sam pokušao sa hašišem, misleći da će mi to pomoći, ali to je bilo još gore, a onda sam prešao na marihuanu, to je tek bilo zastrašujuće - priznao je Miki tokom festivala u Kanu, kada je te godine došao automobilom, a ne avionom. Svoju fobiju od visine uspeo je da savlada.- Strah od aviona je prošlost. Poslednjih godina imao sam preko četrdeset letova. Od Sankt Peterburga preko Vašingtona do Hongkonga. Evropske odrednice da i ne pominjem - poručio je Manojlović, koga je strah od aviona čak spasao otmice „boinga 727“ na relaciji Podgorica - Beograd. Na čuvenom letu su bili Žarko Laušević, Marko Nikolić i drugi.Ova kompanija odlučila je da letelicu „erbas A319“ krsti po ovom glumcu i tako ga, kao četvrtog građanina Srbije, uključi u program „Žive legende“. Tim programom nacionalna avio-kompanija odaje priznanje građanima koji su se istakli u svojoj struci i stekli međunarodnu slavu, a do sada su avioni dobili imena po teniskoj zvezdi Novaku Đokoviću, košarkašu Vladu Divcu i fudbaleru Dejanu Stankoviću.Manojlović je odabran zbog svog značajnog doprinosa razvoju filma, pozorišta i televizije na prostorima bivše Jugoslavije i u Srbiji tokom karijere koja traje gotovo pet decenija.- Miki Manojlović je značajno uticao na razvoj filma, a njegova posvećenost ovoj umetnosti i strast za glumom vrednosti su koje su u bliskoj vezi sa našom posvećenošću tome da budemo najbolja avio-kompanija u regionu - istakao je Dane Kondić, generalni direktor „Er Srbije“.Na ove hvale Miki Manojlović nije ostao ravnodušan.- Čast je biti povezan sa „Er Srbijom“, koja na odličan način promoviše Srbiju u svetu. Rado se sećam kako sam sedamdesetih godina igrao ulogu člana kabinske posade Jata i može se reći da je „Er Srbija“ zadržala i razvila duh srpskog gostoprimstva i topline - poručio je glumac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track