MIHAJLOVIĆEVA: A zašto Mrkonjić nije završio deo obilaznice?
Foto: Aleksandar Jovanović

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

MIHAJLOVIĆEVA: A zašto Mrkonjić nije završio deo obilaznice?

InfoBiz -
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović saopštila je danas da joj nije jasno zašto Milutin Mrkonjić, koji je četiri godine bio zadužen za infrastrukturu, nije završio deonicu obilaznice oko Beograda, nego je to ostavio vladi naprednjaka.
Foto: Dragan Kadžić
Foto: Dragan Kadžić

"Jako mi je drago kada vidim da je moj prethodnik Milutin Mrkonjić zabrinut što kasne pojedini infrastrukturni radovi na obilaznici oko Beograda. Još mi draže kada vidim da počasni predsednik SPS kaže kako su u njegovo vreme postojali i projekti i da je obezbeđen novac da se deo obilaznice od 7,5 kilometara završi", piše u saopštenju.

"Ali nikako mi nije jasno zašto Mrkonjić koji je četiri godine bio zadužen za infrastrukturu nije završio ovu deonicu kada je sve imao spremno, nego je i to ostavio vladi SNS kao što je ostavio i Koridor 10, Koridor 11, obnovu železnice i rekonstrukciju puteva", istakla je Zorana Mihajlović.

Ona kaže da verujem da je Mrkonjić sve to ostavio da uradi SNS zato što se bavio gradnjom autoputa "koji povezuje dve njive, zato što je u njegovo vreme građeno pet puta manje autoputeva nego što ih mi gradimo, što je puno vremena trošio na izdavanje transportnih dozvola".

"I ne žalimo se, nama nije problem da svake godine izgradimo blizu 100 kilometara autoputeva, da završimo prvu fazu Prokopa, da krenemo u obnovu železnice u kupujemo nove vozove. Neka se Miltuin Mrkonjić ne brine mnogo, uradićemo sve što oni nisu uradili. Ne znam da li ćemo kao on to uradili 'pre roka', ali svakako ćemo završiti sve infrastrukturne radove u Srbiji", napomenula je Zorana Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track