PROTOKOL O SLOBODNOJ TRGOVINI Sertić: Očekujemo jačanje privredne saradnje sa Belorusijom
Foto: Fonet

Proširenje poslovanja

PROTOKOL O SLOBODNOJ TRGOVINI Sertić: Očekujemo jačanje privredne saradnje sa Belorusijom

InfoBiz -
Kompanije iz Srbije zainteresovane su za saradnju sa beloruskim kompanijama i proširenje poslovanja na tom tržištu, a predstavnici vlada dveju zemalja učiniće sve da u tome pomognu, rečeno je danas na otvaranju Poslovnog saveta Privrednih komora Srbije i Belorusije

Ministar privrede Srbije Željko Serić rekao je da su privednici iz Srbije zainteresovani za proširenje poslovnih aktivnosti na tržištu Belorusije.

On je rekao da tome u prilog ide i to što imamo Protokol o slobodnoj trgovini sa tom zemljom.

"U tom smislu očekujem proširenje saradnje"”, rekao je ministar i dodao da je u poseti Belorusiji do sada najveća delegacija iz Srbije koji čini više od 100 privrednika.

On je kazao da je u prošloj godini nivo robne razmene sa Belorusjom iznosio oko 100 miliona dolara, što je, dodao je, daleko ispod potencijala.

Sertić je je kazao da će na sastancima sa predstavnicima resornih ministarstava Vlade Belorusije razgovarati o predlozima I načinima za unapređenje privredne saradnje

"“Imamo kompanije iz Belorusije koje su zainteresovane za kupovinu predzeća u Srbiji I ti procesi su već u toku, a takođe imamo I beloruske kompanije koje prodaju robu u Srbiji”", rekao je.

Kako je kazao, postoji I zajednička saradnja u oblasti proizvodnje gasnih autobusa, a takođe Srbija izvozi I dosta poljoprivrednih prozivoda u Belorusiju. On je ukazao I da se potencijal Srbije krije I u IT sektoru , te da i u toj oblasti ima prostora za zajedničko delovanje.

"“Mi ćemo učiniti sve sa naše strane da pomognemo te aktivnosti. Nase privrede treba da sarađuju, a mi smo tu da pomognemo”", istakao je Sertić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track