Sertić: Imamo i plan B za ŽŽelezaru, ali neće trebati
Foto: Fonet

Ministar privrede

Sertić: Imamo i plan B za ŽŽelezaru, ali neće trebati

InfoBiz -
LEPOSAVIĆ - U narednih nekoliko dana biće poznato da li je kineska kompanija Hbis podnela ispravnu dokumentaciju na tenderu za privatizaciju Železare Smederevo, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić, i dodao da u suprotnom postoji plan B, mada je uveren da on neće biti potreban.

Sertić je rekao da će se u nekoliko narednih dana pregledati finansijsko tehnička, pravna i ostala papirologija, pa će se tada znati da li je Hbis podneo ispravnu dokumentaciju, dok će krajem naredne nedelje biti poznati kompletni podaci oko ispravnosti finansijskih ponuda, biznis plana i svega što je traženo u okviru tendera.

"Tek ako to ne bude ispravno, onda ćemo razmatrati plan B. On postoji, ali sam uveren da nije potreban, s obzirom na veliki broj razgovora koje smo imali, i sa predstavnicima te kompanije, ali i nekih drugih koje su izrazile interes ali se na kraju nisu pojavile. Kada je reč o kineskoj kompaniji, sve što je do sada dogovoreno, to je i ispoštovano", rekao je ministar.

On je podsetio da je otvaranje ponuda bilo danas u podne, da je kineska kompanija Hbis jedina predala ponudu za privatizaciju Železare Smederevo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track