Najnovije vesti

VUČIĆ SA DIREKTORIMA SVETSKE BANKE: O reformama u Srbiji
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Čestitali na dosadašnjim rezultatima

VUČIĆ SA DIREKTORIMA SVETSKE BANKE: O reformama u Srbiji

Biznis
BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa regionalnim direktorom Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin i direktorima kancelarija Svetske banke u zemljama Zapadnog Balkana koji su istakli da su impresionirani reformama u Srbiji.

"Predstavnici Svetske banke čestitali su premijeru Vučiću na dosadašnjim rezultatima programa reformi u Srbiji. Oni su preneli da su vlade zemalha Zapadnog Balkana impresionirane tim reformama i da žele pomoć Svetske banke da, po uzoru na Srbiju, sprovedu slične reformske mere," saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

 

Na sastanku je dogovoreno i da Svetska banka izradi akcioni plan za poboljšanje ekonomske saradnje, trgovinske razmene i infrastrukturnog povezivanja u regionu, koji bi bio predstavljen na Konferenciji lidera Zapadnog Balkana u Parizu u julu ove godine, navedeno je u saopštenju.

 

Akcioni plan bi, kako se dodaje, obuhvatao predloge za smanjenje trgovinskih barijera i poboljšanje carinskog sistema i saobraćaja, kako bi što bolje bili iskorišćeni potencijali za saradnju u regionu.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...