PREMIJER U POSETI VLADIČINOM HANU: Vučić obišao fabrike Nektar, Belanova i Smelting
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Investicije

PREMIJER U POSETI VLADIČINOM HANU: Vučić obišao fabrike Nektar, Belanova i Smelting

InfoBiz -

Premijer Srbije Aleksandar Vučić počeo je danas posetu Vladičinom Hanu obilaskom fabrike za preradu voća i povrća Nektar, gde je obišao proizvodni pogon, novu hladnjaču i novi skladišni prostor za voćne koncentrate, u koju je ta kompanija uložila više od sedam miliona evra.

Time je povećan kapacitet hladnjače na 6.000 tona smrznutog voća, a podignut je i ukupan kapacitet i mogućnost otkupa voća za još 20.000 tona.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Proizvodni kapaciteti za preradu voća u Nektaru su 120.000 tona u sezoni. Proizvodni pogon u Vladičinom Hanu ima trend da postane najveći centar za preradu voća u Srbiji, kao i najveći otkupni centar, navode u Nektaru. Ta fabrika sarađuje sa više od 500 farmera na području Vladičinog Hana, Leskovca, Crne Trave, Medveđe, Lebana, Dzepa, a brojnim kooperantskim odnosima sa manjim proizvođačima i direktno omogućava zapošljavanje velikog broja ljudi i potpomaže razvoj voćarstva i celokupne privrede.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nektar grupa ukupno zapošljava više od 1.500 radnika, a u Vladičninom Hanu 150, dok se u sezoni taj broj duplira zbog sezonskih poslova. U krugu fabrike premijera su dočekali radnici i građani, a obilasku prisustvuju i ministri Rasim Ljajić i Željko Sertić.

Vučić je nastavio posetu Vladičinom Hanu obilaskom fabrike proizvoda na bazi biljnih masti i obranog mleka u prahu ''Belanova 2014'' i fabrike "Smelting".

Preduzeće "Belanova 2014" počelo je proizvodnju u martu 2014. godine, a bavi se proizvodnjom proizvoda na bazi biljnih masti i obranog mleka u prahu, sa projektovanim kapacitetom 20 tona sira na osam sati.

Vučić je u preduzeću "Smetling" pookrenuo prvu rekonstruisanu mašinu za proizvodnju alu-čelične užadi za dalekovode. Preduzeće "Smelting" bavi se proizvodnjom opreme za distribuciju električne energije i upravljanje električnom energijom u Suvoj Moravi, sa osnovnim kapitalom od 42,3 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track