PREDSEDNIK NOPS OSUĐEN: Mora da plati 10 miliona jer je prijavio bubašvabu, a nije dokazao
Foto: Printscreen YT

PREDSEDNIK NOPS OSUĐEN: Mora da plati 10 miliona jer je prijavio bubašvabu, a nije dokazao

InfoBiz -
Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Goran Papović, nepravosnažno je osuđen u krivičnom postupku koji je protiv njega pokrenulo preduzeće "Ravanica" iz Ćuprije.

Oni su tužbu pokrenuli nakon što je Papović ukazao javnosti da je u proizvodu"bonžita" pronađena ispresovana bubašvaba. Sud je ocenio da je Papović preduzeću naneo štetu.

Papović je objasnio da je prvostepena presuda stigla prošle nedelje, ali da je uložena žalba i da je ceo slučaj sada na višoj instanci. Kako kažu u NOPS-u za Blic, sud je u obrazloženju potpuno zanemario činjenice i to da je predsednik NOPS-a reagovao u skladu sa prenetim ovlašćenjima prema Zakonu o zaštiti potrošača i Zakonu o bezbednosti hrane i da spornu izjavu nije dao kao građanin Papović.

"Za sud nisu bile relevantne izjave svedoka koji su videli upresovanu bubašvabu u proizvodu, kao ni to da je načelniku Sektora za bezbednost hrane u Ministarstvu poljoprivrede lično predat sporni uzorak, i zbog čega je on uputio inspekciju, kojoj je dva puta zabranjen ulaz u proizvodni pogon", rekli su u udruženju.

Prema pisanju lista, spor zbog insekta u "bonžiti" započet je u avgustu 2014. godine kada je društveno preduzeće "Ravanica", proizvođač "bonžite", pokrenulo privatnu tužbu protiv Papovića tešku 10 miliona dinara, nakon što je NOPS ukazao i dokazao da je u njihovom proizvodu pronađena buba.

Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track