RAJANER STIŽE U SRBIJU: Najjeftinija avio-kompanija od septembra leti za Niš
Foto: AP Maj 2015

Ministarka Zorana Mihajlović

RAJANER STIŽE U SRBIJU: Najjeftinija avio-kompanija od septembra leti za Niš

InfoBiz -

BEOGRAD - Najveća svetska lou-kost aviokompanija “Rajaner” počeće da leti i za Srbiju, najavila je danas ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je gostujući rekla da će danas u Nišu biti potpisan ugovor između Aerodroma Konstantin Veliki i “Rajanera” koji će, za početak, dva ili tri puta nedeljno imati letove iz Berlina za Niš. “

- Ovo je jako dobra vest za sve građane koji će sada imati mogućnost da povoljno lete do nemačke prestonice, ali je ovo i jako dobra vest za Niš i za jug Srbije koji će imati koristi od putnika koje će im dovoziti 'Rajaner'” - rekla je Mihajlović. Ona je dodala da se prethodne dve godine intenzivno radilo na osposobljavanju Aerodroma u Nišu te da je Vlada Srbije opremila ovaj aerodrom neophodnom opremom i za letove u zimskim i uopšte teškim vremenskim uslovima.

Mihajlović je poručila i da je sve spremno za direktne letove do Amerike te da se prvi let Beograd-Njujork očekuje 23. juna. “Jedina smo država u regionu koja ima direktan let do Amerike. To je velika stvar za Srbiju. Svi iz regiona će se slivati na naš aerodrom Nikola Tesla u koji se ulaže 20 miliona evra u proširenje kapaciteta. Izabrali smo privatizacionog savetnika koji će nam oomoći da podignemo aerodrome na viši nivo”, rekla je Mihajlović i dodala da Nikola Tesla već ima pet miliona putnika što je najveći trend rasta u regionu.

Mihajlović je istakla i da je u poslednjih nedelju dana gradovima Srbije obezbeđeno oko 20 miliona evra pa je Kruševac, uz pomoć Vlade Srbije i Ministarstva dobio od nemačke KfW banke 15 miliona evra za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, Kruševac i Vranje će dobiti bespovratno milion evra pomoći za uređivanje oblasti komunalnog otpada i deoponije dok je Ministarstvo obezbedilo i 3,2 miliona evra za prvu fazu izgradnje fabrike vode u Užicu.

Upitana kada se može očekivati završetak Koridora 10 Mihajlović je odgovorila da je građevinska sezona u toku, da radovi idu po planu i da se do kraja godine može očekivati završetak deonice Srpska kuća-Levosoje koju grade domaći putari, a da sledeće godine očekuje završetak deonice kroz Grdeličku klisuru čime će ovaj pravac biti kompletiran. “Ne dozvoljavamo da se kasni, rokovi moraju da se poštuju”, zaključila je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Rajaner od 4. septembra leti iz Niša za Berlin

Kompanija "Rajaner" uvodi od 4. septembra liniju Niš-Berlin, najavljeno je danas u Nišu. Irska avio kompanija "Rajaner" leteće s niškog aerodroma "Konstantin Veliki" četvrtkom i nedeljom, a karte će biti u prodaji već od sutra, 21. aprila.

Izvršna direktorka "Rajanera" za Istočni Mediteran Čiara Ravara kazala je na konferenciji za novinare da će početna cena karata na liniji Niš-Berlin biti 24,99 evra. "Po ovoj ceni karte će se prodavati do srede, 27. aprila u ponoć. Nakon toga cena karte zavisiće od odnosa ponude i tražnje", izjavila je ona.

"Rajaner" očekuje ove godine 30.000 putnika na liniji Niš-Berlin. Ona je dodala i da će niški aerodrom biti prvi u Srbiji sa kojeg će leteti avioni"Rajanera".

"Naša kompanija stalno širi tržište, a Srbija će biti 32. zemlja iz koje ćemo leteti. Imamo 84 avio baze u evropskim gradovima, 1.800 linija i 330 letelica", kazala je Ravara. Ona je rekla da je "Rajaner" sa 113 miliona putnika godišnje najomiljenija niskotarifna evropska avio kompanija.

Menadžer "Rajanera" Luis Fernandes je rekao da je ta kompanija odabrala Niš zbog niske cene aerodromskih usluga i procene da će biti putnike i profita. Sa niškog aerodroma od maja prošle godine leti madjarski "Viz Er" do Bazela i Malmea, a od 20. avgusta "Viz Er" će leteti i do Dortumunda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track