MATIJEVIĆ SPREMAN ZA TRGOVINU: Nemački Tenis zainteresovan za srpskog mesnog giganta
Foto: Promo

Otvoren za ponude

MATIJEVIĆ SPREMAN ZA TRGOVINU: Nemački Tenis zainteresovan za srpskog mesnog giganta

InfoBiz -

Klemens Tenis želi da kupi našu industriju i mi ćemo tokom ovog meseca otputovati u Nemačku na dodatne razgovore. Tenis je vrlo raspoložen za saradnju sa nama, ali smo i mi dobre volje kada je on u pitanju, kazao je Matijević.

BEOGRAD - Vlasnik novosadske industrije mesa "Matijević" Petar Matijević izjavio je danas da je najveći proizvođač mesa u Evropi, nemački "Tenis"ozbiljno zainteresovan da kupi njegovu kompaniju.

"Klemens Tenis želi da kupi našu industriju i mi ćemo tokom ovog meseca otputovati u Nemačku na dodatne razgovore. Tenis je vrlo raspoložen za saradnju sa nama, ali smo i mi dobre volje kada je on u pitanju", kazao je Matijević.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da Tenis kupi celu industriju mesa "Matijević", da preuzme 51 odsto kompanije ili 49 procenata. "Videćemo, ništa još nije konačno. Tenis je sa pravom najveći proizvođač mesa u Evropi, ali bez lažne skromnosti, moram da kažem da smo i mi svetska kompanija", dodao je Matijević.

Na pitanje lista za koliko bi prodao svoju industriju mesa, Matijević je rekao da bi celu kompaniju dao za oko 200 miliona evra. "Cela industrija mesa 'Matijević' vredi između 200 i 250 miliona evra. Ukoliko bih prodao 51 odsto, onda bih bio zadovoljan i sa sumom od 100 do 150 miliona evra", dodao je Matijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track