Za obnovu TENT 70 miliona evra
Foto: Dragana Udovičić

Kapitalni remont

Za obnovu TENT 70 miliona evra

InfoBiz -

To je blok koji doživljava kapitalni remont posle 30 godina rada, odnosno 20.000 radnih sati. Važno je naglasiti da se noćas završila prva faza njegovog života i da kreće nova faza

Elektroprivreda Srbije počela je juče prvu fazu revitalizacije bloka B2 u Termoelektrani „Nikola Tesla B“ (TENT) u Obrenovcu i u opšti remont jednog od dva najveća termo proizvodna kapaciteta u Srbiji EPS će uložiti oko 70 miliona evra.Nakon završetka remonta planirano je da to postrojenje početkom novembra ponovo bude vraćeno u mrežu.V. d. direktora EPS Milorad Grčić rekao je juče za RTS da Termoelektrana „Nikola Tesla“ pokriva 55 odsto potrošnje struje u Srbiji, a kako kaže, upravo TENT B proizvede 20 odsto te struje.

- To je blok koji doživljava kapitalni remont posle 30 godina rada, odnosno 20.000 radnih sati. Važno je naglasiti da se noćas završila prva faza njegovog života i da kreće nova faza - kaže Grčić.Dodaje da će posle remonta moći da radi još 200.000 sati, odnosno 30 godina, i da će imati veću snagu. Istakao je i da se ovim remontom obezbeđuje stabilnost električne energije.- Ovo je jedno od najvećih gradilišta. U narednih šest meseci ovde će raditi do 1.100 radnika. Trenutno u termoelektrani radi oko 630 zaposlenih - kaže Grčić, koji ističe da će radove izvoditi i domaće i strane firme, a neke od njih su „Energoprojekt“, „Hidrotehnika“ i „Simens“.- Rok za završetak je 2. novembar i mislim da je sve dobro pripremljeno. Smatram da su sve firme koje će raditi iskusne što se tiče poslova u energetici i uveren sam da će sve proći kako treba“, naveo je Grčić, ističući da je reč o najobimnijem projektu koji se trenutno realizuje u okviru EPS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track