VIDEO VUČIĆ U ŠIMANOVCIMA: Puding od vanile i čokolade za premijera i zvanice na otvaranju fabrike!
Foto: Twitterserbianpm

Fabrika Dr Oetker, vredna 9,5 miliona evra, zaposliće 192 radnika

VIDEO VUČIĆ U ŠIMANOVCIMA: Puding od vanile i čokolade za premijera i zvanice na otvaranju fabrike!

InfoBiz -

ŠIMANOVCI - Fabrika prehrambene industrije nemačkog investitora "Dr. Oetker" danas je svečano otvorena u Šimanovcima, u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića.

1 / 9 Foto: Tanjug Tanja Valič

Kamen-temeljac za tu fabriku postavljen je 9. aprila 2014. godine. Vučić je u obraćanju radnicima poželeo srećan početak i sve najbolje dodavši da je pre dve godine sve ovo bila samo slatka bajka, a eto danas vidimo šta su vredni ljudi sve uspeli da urade.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijer je rekao i da je ponosan što će deca u regionu jesti proizvode koje je proizveo srpski radnik kao i da će deca iz susednih država između ostalog i tako čuti i saznavati za Srbiju.

Fabrika koja je danas svečano otvorena u Šimanovcima prva je i zapošljavaće 192 radnika. Presecanju vrpce, osim premijera, prisustvovali su i ministar privrede Željko Sertić, predstavnici kompanije, Privredne komore Srbije, kao i članovi Upravnog odbora Nemačko-srpsko privrednog udruženja.

Poslovni kompleks nemačke kompanije prostire se na 8.000 kvadratnih metara, koji čine proizvodni pogon od 4.500 kvadratnih metara, skladišni od 2.000 kvadratnih metara, i administrativni od 1.500 kvadratnih metara. Proizvodni kapacitet fabrike, koja u ovom trenutku proizvodi 115 artikala, uglavnom praškastih proizvoda, je oko 6.000 tona godišnje. Gosti na otvaranju posluženi su čuvenim pudingom ovog proizvođača, od vanile i čokolade.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Fabrika se finansira 100 odsto iz sopstvenog kapitala. Lidersku poziciju u svojoj kategoriji "Dr. Oetker" održava od 2011. godine, kada je obavljena akvizicija slatkog i praškastog asortimana Centroproizvoda (sada C brenda) i preuzeto i 123 zaposlenih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track