JEFTINIJI GAS OD 1. JUNA: Cena 32,28 dinara po kubiku bez PDV
Foto: Shutterstock

JEFTINIJI GAS OD 1. JUNA: Cena 32,28 dinara po kubiku bez PDV

InfoBiz -

BEOGRAD - Cene gasa za javno snabdevanje biće smanjene u proseku za 4,06 odsto počev od srede, 1. juna 2016. godine, za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje a snabdevač im je Javno preduzeće "Srbijagas".

U "Srbijagasu" kažu da će nova cena energenta za domaćinstva koja su na mreži ovog snabdevača iznosiće 32,28 dinara bez PDV po metru kubnom. Ova cena, takođe ne uključuje druge stavke, kao što je naknada po mestu isporuke, objašnjavaju u tom javnom preduzeću.

U " Srbijagasu" ističu da pojeftinjenje dolazi kao rezultat kvartalnog kretanja cena derivata nafte na berzi i kursa dolara. Savet Agencije za energetiku Srbije je ranije saopštio da je dao saglasnost na Odluku o ceni prirodnog gasa za javno snabdevanje, na sednici od 27. maja 2016. godine.

Pravo na javno snabdevanje imaju kupci čija je godišnja potrošnja do 100.000 metara kubnih i čiji su svi objekti priključeni na distributivni sistem prirodnog gasa. U Srbiji oko 10 odsto od ukupnog broja domaćinstava, odnosno njih 250.000, ima priključak na gas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track