Najnovije vesti

AGENCIJA ZA PRIVREDNE REGISTRE: Lista loših direktora od danas na sajtu
Foto: Youtube Pt

Uspostavljanje evidencije

AGENCIJA ZA PRIVREDNE REGISTRE: Lista loših direktora od danas na sajtu

Biznis

BEOGRAD - Lista vlasnika, direktora i ostalih rukovodećih organa preduzeća koji su kažnjavani zbog krivičnih dela i prekršaja od danas će biti dostupna na sajtu Agencije za privredne registre (APR).

Njihova imena naći će se u Centralnoj evidenciji privremenih ograničenja prava lica registrovanih u APR, koja danas počinje sa radom, a koja je realizovana u saradnji sa Kraljevinom Norveškom, čiji je cilj podrška reformi državne uprave, kao i jačanje vladavine prava i konkurentnosti.

 

Tu će moći da se vide podaci o privrednim subjektima, njihovim vlasnicima, direktorima i drugim rukovodećim organima čije je poslovanje sankcionisano krivičnim, prekršajnim ili upravnim sankcijama. Projekat će biti predstavljen na konferenciji za novinare kojoj će prisustvovati ministar privrede Željko Sertić i ambasador Norveške Arne Sanes Bjornstad.

 

Donošenjem Zakona o centralnoj evidenciji privremenih ograničenja prava lica registrovanih u APR 2015. godine predviđeno je uspostavljanje te evidencije, u kojoj će na jednom mestu biti sistematizovani prikupljeni podaci o privrednim subjektima, odnosno njihovim vlasnicima, direktorima i članovima nadzornih odbora ili drugih organa čije je poslovanje sankcionisano izricanjem krivičnih, prekršajnih ili upravnih sankcija, čime se unapređuje transparentnost poslovanja privrednih subjekata u Srbiji i povećanje stepena sigurnosti pravnog prometa svih učesnika.

 

Identifikacioni podaci o pravnom licu sa privremenim ograničenjem prava objavljuju se na internet strani APR, a podaci koji se odnose na fizička lica kojima su izrečene zabrane i mere bezbednosti u sudskim postupcima nisu javno dostupni i mogu se dati isključivo u skladu sa propisima kojima se uređuje kaznena evidencija.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...