ISTI RAČUNI: EPS Snabdevanje pripojeno Elektroprivredi Srbije
Foto: Think

Reorganizacija

ISTI RAČUNI: EPS Snabdevanje pripojeno Elektroprivredi Srbije

InfoBiz -

BEOGRAD - Privredno društvo "EPS Snabdevanje" pripojeno je od danas Javnom preduzeću "Elektroprivreda Srbije", u okviru procesa reorganizacije tog javnog preduzeća radi efikasnijeg i profitabilnijeg poslovanja.

Ova statusna promena nema uticaja na odnose sa kupcima električne energije, jer se sva prava i obaveze "EPS Snabdevanja" prenose na EPS, navodi se u saopštenju EPS-a. Kupci će račune za električnu energiju moći da izmire na istim uplatnim mestima i na isti način, kao i do sada, precizirano je u saopštenju.

"Uz podršku Vlade Srbije, 'Elektroprivreda Srbije' nastavlja reorganizaciju za unapređenje poslovanja. Prioritet za EPS ostaje obezbeđenje nesmetane i kontinuirane proizvodnje električne energije i stabilno snabdevanje svih kupaca", rekao je v. d. direktora JP EPS, Milorad Grčić.

"EPS Snabdevanje" prenosi svoju celokupnu imovinu i obaveze na EPS, koji kao pravni sledbenik nastavlja da posluje pod istim imenom, pretežnom delatnošću i nepromenjenim osnovim kapitalom. U prvoj fazi reorganizacije, EPS je 1. jula 2015. počeo da funkcioniše kao objedinjeni sistem u kojem su nekadašnjih 14 delova grupisani u tri celine za proizvodnju, distribuciju i snabdevanje električnom energijom.

Prestankom postojanja "EPS Snabdevanja" kao zasebnog privrednog društva, objedinjene su celine za proizvodnju i snabdevanje električnom energijom.

Poslovi distribucije upravljanja distributivnim sistemom i dalje su u nadležnosti privrednog društva Operator distributivnog sistema (ODS) "EPS Distribucija", čiji je osnivač JP EPS, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track