MIODRAG KOSTIĆ: Za napredak društva neophodan je veći broj uspešnih privatnih firmi
Foto: MK Grupa

NAUKA, PRIVREDA I DRUŠTVO U SANU

MIODRAG KOSTIĆ: Za napredak društva neophodan je veći broj uspešnih privatnih firmi

InfoBiz -

BEOGRAD – Da bi društvo bilo napredno neophodno je da imamo veći broj uspešnih privatnih firmi koje su održive i od kojih bi država i građani imali koristi“, rekao je predsednik MK Group, Miodrag Kostić, na naučnom skupu pod naslovom „NAUKA, PRIVREDA I DRUŠTVO“ u organizaciji Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) i Odeljenja tehničkih nauka (OTN) koji je danas počeo.

Miodrag Kostić je istakao da kompanija MK Group posluje preko 33 godine u 54 opštine u Srbiji, zapošljava sedam hiljada ljudi i ima 50 hiljada kooperanata u Vojvodini, a redovnom uplatom poreza i doprinosa, doprinosi državi. Zajednički zaključak učesnika skupa je da je industrija odgvoronost i da je preživljavanje industrije najveće dostignuće.

Kao deo aktivnosti povodom proslave 175 godina postojanja, Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) i Odeljenje tehničkih nauka (OTN) ovim skupom žele da podstaknu produktivna razmišljanja i pokrenu akcije za snažnije povezivanje nauke i privrede i razvoj privrednih aktivnosti u Srbiji.

EKP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track