VUČIĆ: Cilj nam nije da lažemo MMF, već da imamo zdravu državu
Foto: Tanjug Oksana Toskić

Mandatar obišao radove na Koridoru 11

VUČIĆ: Cilj nam nije da lažemo MMF, već da imamo zdravu državu

InfoBiz -

LJIG - Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti još problema sa racionalizacijom u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, ocenivši da je deo posla uspešno obavljen, ali da ostaje da se o tome još pregovara sa MMF.

Vučić je novinarima u Ljigu rekao da je u interesu inaše zemlje da ispunimo što više od onoga što MMF predlaže, kako bi ozdravila svoju ekonomiju. "Nije cilj da lažemo nekoga da bismo prošli reviziju, naš je cilj da napravimo zdravu državu", rekao je Vučić.

Upitan kako će biti rešeno pitanje viška radnika u državnoj upravi, Vučić je rekao da je od 14.000 ljudi, koliko je procenjeno da je višak, 9.500 dobrovoljno uzelo otpremnine i da sa tim, kao i sa javnim preduzećima, neće biti problema. "Ali imamo problema šta ćemo sa novim delom, o kojem treba da razgovaramo sa MMF, da vidimo šta možemo da uradimo", rekao je Vučić. On je dodao da je Srbija uspela da pokrene privredni rast i postane šampion Evrope zato što to radi zbog sebe, a ne zbog MMF.

"Ne odbijam MMF zato što mi je lepo da se posvađam sa njima i ispadnem junak, već je suština da uradimo što više onoga što MMF predloži, time će nam zemlja, administracija i ekonomija biti uspešnije", rekao je Vučić.

On je naveo da će problem biti i novi zakon o finansiranju lokalnih samouprava, koji je dogovoren sa MMF, jer će stvoriti opštu pobunu među gradonačelnicima i predsednicima opština, koji su mahom iz SNS. Prema njegovim rečima, oko 30 do 40 odsto njih je vodilo računa o tome kako se troši novac, ali su neki, primetio je, bili "ovaj ćevap fazon - kum, kuma, snaja, šurnjaja...", pa posle nema para. "Imaćete opstu pobunu, a u MMF kažu da lokalne samouprave ne mogu da se rasipaju. . . Tu će da bude problema, ako nam to stave kao "prior action", ja samo mogu da stanem uz zid i kažem - ja to ne mogu. Treba da dođe 150 gradonačelnika i da pucaju u mene... S tim imamo mnogo muka", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track