VUČIĆ: Prosečna plata za vreme mandata nove vlade biće 500 evra
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Privredni rast od 2,5 odsto najveći u prethodnih 10 godina

VUČIĆ: Prosečna plata za vreme mandata nove vlade biće 500 evra

InfoBiz -

BEOGRAD - Međunarodni monetarni fond će 21. juna zvanično povećati procenu privrednog rasta Srbije na 2,5 odsto ove godine, što će biti najveći rast za Srbiju u prethodnih deset godina, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

On je izrazio nadu da će u vreme mandata nove vlade prosečna plata u Srbiji biti 500 evra.

(UŽIVO) VLADA SRBIJE, VUČIĆ: Neću biti ničiji potrčko, moj posao je da čuvam interese Srbije

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će to biti najveći rast za Srbiju uprkos merama fiskalne konsolidacije, što znači da je zasnovan na investicijama i izvozu.On je rekao i da se očekuje da će rast sledeće godine ići i do četiri odsto."To će za obične građane da znači, posebno ukoliko i sledeće godine budemo imali veći rast, veće plate, penzije, životni standard, a toga ne bi bilo bez hrabrosti građana, koji su podržali teške mere, a ne laka obećanja", rekao je Vučić.On je naveo da je Sbija jedna od najperspektivnijih evropskih zemalja, koja korača ka svojoj budućnsoti.Vučić je naveo i da su plate male, ali prvi put su prešle 400 evra, te da veruje da će tokom mandata sledeće vlade moći da dođemo i do 500 evra prosečne plate u Srbiji.

"O platama i penzijama u septembru sa MMF"

Već u septembru ćemo sa MMF moći da razgovaramo o povećanju plata i penzija, najavio je danas premijer Aleksandar Vučić."Mi ovog puta nismo pokretali to pitanje u razgovorima sa MMF, ali verujem da će građanhi moći da budu zadovoljni ako budemo nastavili sa dobrim rezultatima. U tom slučaju mogu da očekuju dublji džep", naveo je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

(FOTO) NA RADOST Vučić: Evo zašto sam danas stavio crvenu kravatu

Dodao je da je ponosan na Srbiju i na građane zbog svega što su uradili za nepune dve godine i pored poplava, suše, problema u reginu."Uspeli smo da te rezultate ostvarimo. Ako budemo imali snage biće u zapadnim udžbenicima proučavano da smo zemlja koja je sa najboljim mogućim rezultaima prošla kroz reforme MMF", naveo je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track