ČISTKA U EPS: Grčić smenio dvojicu iz uprave zbog krađe struje
Foto: Dado Đilas

Ko sve mulja sa električnom energijom

ČISTKA U EPS: Grčić smenio dvojicu iz uprave zbog krađe struje

InfoBiz -

Direktor „Distribucije“ smenjen jer je šefu u „Kolubari“ pomogao da se nelegalno priključi na mrežu, nakon što je sa nje isključen zbog mućki na strujomeru

Direktor „Elektroprivrede Srbije“ Milorad Grčić zatražio je hitnu smenu jednog od direktora u EPS zbog pomaganja kolegi iz „Kolubare“ u krađi struje!Naime, čak 15 timova montera EPS već nedeljama češlja Srbiju u potrazi za kradljivcima struje, a jedan od onih kojima su zakucali na vrata je i izvesni Goran Petković, šef u RB „Kolubara“.MitoRadnici su u ormaru na brojilu Petkovićeve porodične kuće zatekli postavljen magnet, koji se inače stavlja kako bi se sabotirao pravilan rad brojila, otkriva izvor Kurira iz EPS.

- Petković je na poziv supruge došao s posla i čak pokušao da podmiti radnike EPS, ali su oni postupili po proceduri i isključili ga sa snabdevanja - navodi naš izvor i dodaje da se potom u celu priču upleo i direktor Direkcije za podršku tržištu u „Distribuciji“, koji je iskoristio svoje radno mesto kako bi neovlašćeno uključio struju u kući pomenutog kolege.

- Umesto da izmire dug i mole boga da niko ne sazna za bruku, u sve se upetljao i direktor iz „Distribucije“. Sve je na kraju došlo i do kabineta generalnog direktora Milorada Grčića, koji potom izdao nalog da se direktor pomenute direkcije hitno smeni, a Petković je opet isključen sa snabdevanja strujom i podneta je i krivična prijava za krađu struje - navodi izvor Kurira.

Akcija se nastavlja

U „Elektroprivredi Srbije“ i RB „Kolubara“ juče nije bilo odgovora ovim povodom, ali nezvanično saznajemo da se akcija nastavlja i da su među kradljivcima struje otkrivene i neke poznate ličnosti.- Struju kradu svi - estradne zvezde, vlasnici kafića, restorana, mali privrednici i porodična domaćinstva. U timovima ne učestvuju monteri iz dela u kojem se sprovodi akcija, već se timovi sastavljaju od radnika iz svih delova Srbije. Dan i mesto akcije drže se u tajnosti do poslednjeg trenutka kako informacije ne bi procurile i kako lopovi ne bi bili upozoreni da sakriju dokaze - otkriva izvor Kurira upućen u proceduru.

PoslediceEPS OŠTEĆEN ZA 60 MILIONA EVRANa krađi struje EPS je oštećen više od 60 miliona evra, a koliko je to učestala pojava, govori i podatak da je samo u 17 akcija u prva četiri meseca ove godine otkrivena krađa kilovat-sati vrednih više od 77 miliona dinara.Najčešći način krađe struje je direktno priključivanje na banderu, ali dovitljivi lopovi i kablovima zaobilaze brojilo, pomeraju brojač unazad, postavljaju magnete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track