KRUNA POSETE KINESKOG PREDSEDNIKA Đinping: Železaru Smederevo je spaslo prijateljstvo Srbije i Kine
Foto: Printscreen

Svečani doček u čeličani

KRUNA POSETE KINESKOG PREDSEDNIKA Đinping: Železaru Smederevo je spaslo prijateljstvo Srbije i Kine

InfoBiz -

Železara Smederevo koju uskoro preuzima kineski Hestil, vratiće sjaj i vitalnost, i preuzeti aktivnu ulogu u povećanju standarda ljudi ali ekonomskog razvoja Srbije, poručio je danas u tom gradu predsednik NR Kine SI Đinping i dodao da će saradnja dve zemlje u Železari biti model ne samo kinesko-srpske praktične saradnje, nego i međunarodnje saradnje Kine i Jugoistočne Evrope.

Kineski predsednik je istakao da su Kina i Srbija veliki prijatelji i partneri, da jedni drugima pomažu, a da je kineska strana spremna da produbi praktičnu saradnju.

"Smederevo je poznat istorijski grad i važna industrijska baza Srbije, sa izvrsnom lokacijom, dugom istorijom i dobro osnovom. Uveren sam da će, uz intenzivnu saradnju i iskorišćavanje svoje konkurentnosti i podizanje konkurentnosti srpske kompanije, ona vratiti sjaj i vitalnost", rekao je on obraćajući se prisutnima u Smederevu.

On je pomenuo da je taj projekat još jedan proizvod tradicionalnog prijateljstva srpskog i kineskog naroda, i poručio da će Kina dati maksimalnu podršku za zajedniči uspeh.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Ja bih kineskim saradnicima iz Hestila dao savet da ne daju preveliku garanciju unapred, nego da održe iskreno i ozbiljno obećanje. Moramo da realizujemo dato obećanje da unapređhujemo taj projekat", rekao je on.

Kineski predsednik je istakao da će Hestil, svojim narednim tehnologijama,u saradnji sa srpskim partnerima, otvoriti tržište i dati doprinos za unapređenje zivotne sredine, bolji životni standard građana i podići zaposlenost u Smederevu.

"Prijatelji, kineski narod se zalaže za put samostalnog i mirnog razvoja, put uzajamne koristi i prosperiteta", poručio je Si.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track