VUČIĆ: Biće još otpuštanja, najteži zadaci u EPS
Foto: Zorana Jevtić

Racionalizacija i sistematizacija

VUČIĆ: Biće još otpuštanja, najteži zadaci u EPS

InfoBiz -

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su teški zadaci pred Srbijom posle razgovora sa misijom MMF, da će najteži biti oni u vezi sa racinalizacijom i sistematizacijom EPS i da je u okviru racionalizacije za ovu godinu predviđeno da još blizu 7.000 ostane bez posla.

"Završili smo racionalizaciju sa 14.500 ljudi za prošlu godinu, za ovu godinu još mislim da je oko 6.500 ili 7.000 ljudi, ali ne više od svih onih tragičnih priča koje smo čuli. To ide u redu", rekao je Vučić novinarima u Beogradu, govoreći o razgovorima sa MMF.

Dodao je da je imao poslednje razgovore sa MMF i naveo da će biti teško, ali da time moramo da se bavimo.

"Došao sam ovde da se oraspoložim. Nemam tim ljudima šta da zamerim, uvek su tu novi i teški zadaci u kojima svi drugi mogu da kažu da, da, hoćemo, ali neko to mora i politički isporuči", rekao je Vučić, dodajući da neko mora da objasni ljudima zasto su važne teške mere u određenim segmentima i kako ćemo da sprovedemo stvari u EPS, racionalizaciju i drugačiju sistematizaciju.

"Biće teško, ali moramo time da se bavimo, ako me pitate to je najteži zadatak iz onoga o čemu smo danas razgovarali. Ima dosta teških stvari, potrebna nam je farmaceutska reforma, uštede oko lokalnih samouprava, jer je mnogo novča bacano i bespotrebno trošeno, imamo i oko nekih naših banaka ne problema, već da se bave više stanovništvom, a manje korporativnim biznisom", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track