POČELIO PRIJAVLJIVANJE ZA ODLAZAK IZ FIJATA: Otpremnine i do 5 000 evra
Foto: Fonet

Otkazi zbog slabije prodaje

POČELIO PRIJAVLJIVANJE ZA ODLAZAK IZ FIJATA: Otpremnine i do 5 000 evra

InfoBiz -

KRAGUJEVAC - U kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu dansa je počelo prijavljivanje radnika za dobrovoljni odlazak, nakon što je ranije najavljeno da će se u fabrici ugasiti treća smena i smanjiti broj zaposlenih.

Prema nezvaničnim informacijama iz FCA, veliki broj radnika se interesuje za uslove doborvoljnog odlaska iz fabrike, ali se za sada ne zna tačan broj prijavljenih.

Predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković rekao je FoNetu da bi, na osnovu dogovora koji je postignut između menadžmenta, sindikata fabrike i Vlade Srbije, izjašnjavanje trebalo da traje do 8. jula, do kada bi premijer Aleksandar Vučić trebalo u Torinu da razgovara sa potpredsednikom grupe FCA Alfredom Altavilom.

Dobrovoljni odlazak iz kompanije podrazumeva fiksnu otpremninu od 3.000 evra, kao i propisanu nadoknadu po godini radnog staža, naknadu za neiskorišćeni godišnji odmor i regres za ovu godinu i još neke pogodnosti, tako da zaposeni sa četiri godine radnoig staža, mogu da računaju na ukupne prinadležnosti od 5.000 evra.

U Fijatovoj fabrici u Kragujevcu zaposleno je oko 3.200 radnika, a zbog slabije prodaje automobila biće smanjena proizvodnja i broj radnika.Prema informacijama iz sindikata, od sutra do kraja ove radne nedelje neće radti ni druga smena u fabrici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track